„Маркировката е нещо, което се подновява периодично. Към датата на

...
„Маркировката е нещо, което се подновява периодично. Към датата на
Коментари Харесай

Комитова не каза защо половин година е забавила маркировката на „Струма“. Боя е била доставена, но министърката спряла парите

„ Маркировката е нещо, което се възобновява от време на време. Към датата на злополуката има изпълнена единствено осевата линия, като имаме 6-месечно закъснение на осъществяването на маркировката. “ Това съобщи на брифинг през днешния ден радостната министърка Виолета Комитова мотив инспекцията на сектора, където катастрофира македонският рейс.

Комитова обаче не сподели за какво маркировката е забавена. А ето какви са обстоятелствата.

Участъкът от автомагистрала „ Струма”, на който стана трагичният случай, е една от първите пътни прави у нас, наранени от тазгодишното прекъсване на всички настоящи поправки с претекста, че бюджетът на пътната организация е привършен.

По принцип обновяването на маркировката би трябвало да се прави всяка година от компанията, която има контракт за настоящ ремонт и поддържане на съответния път. За първите 56 километра на „ Струма” това е държавната „ Автомагистрали” ЕАД.
свързани новини4746преди 15 часа16237на 29.11.2021
През април и май пътната организация фактически е упълномощила на „ Автомагистрали” да обнови маркировката на сектора сред Даскалово и Долна Диканя и от държавната компания са се обърнали към компания „ Битулайт”, с която имат контракт за доставка на багра и за наем на машини за полагането ѝ.

От компанията доставили светлоотразителна багра на стойност 600 хиляди лв. точно за този сектор на „ Струма”, а парите още не били платени. Крайният период на контракта изтича в края на годината.

Към края на юни съвсем всички настоящи поправки по пътищата в България бяха прекъснати с претекста, че бюджетът за това е единствено 380 млн. лева, а те са изхарчени още през първите месеци на годината.
свързани новини3907на 29.11.2021
Днес Комитова се похвали, че открила, че липсва акт 16 за сектора – нещо, което се знае от мало и огромно. Тя обаче „ успокои “, че подобен акт мъчно може да бъде публикуван. На въпрос по кое време може да се чака акт 16 тя уточни, че от 2002 година са минали 20 години. „ Доста министри са били на власт през това време. Издаването на Акт 16 на този път, след толкоз време, е много сложна задача “, акцентира Комитова.

„ Катастрофата се случи на път Е-79 от км 287 до км 305 (когато е строен пътят), а през днешния ден е от км 0 до км 31, в сектора сред селата Даскалово и Долна Диканя. Пътната организация тогава е упълномощила пътния градеж. Строител е македонска компания. Историята на този път като утвърден механически план и издадено позволение за градеж стартира през 2002 година “, съобщи Комитова.

Регионалният министър съобщи, че като неравност пътната настилка е добра и е в доста положително положение.

„ Като първи ограничения, които може да предприеме Министерство на регионалното развитие, е да в профил вредите по пътя, да приключи маркировката, да поправи мантинелата и да променим скоростта благодарение на КАТ от 120 да стане още веднъж до 90 км/ “, сподели още Комитова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР