Марк Зукърбърг лично е отказал предложения за конкретни мерки, които

...
Марк Зукърбърг лично е отказал предложения за конкретни мерки, които
Коментари Харесай

Зукърбърг отказал мерки за по-сигурни платформи

Марк Зукърбърг персонално е отказал оферти за съответни ограничения, които да се вкарат в платформите на Meta и биха били от изгода за психологичното здраве на младежите. Това оповестява CNN, като се базира на разкрити документи от събедно дело против ИТ колоса.

Документите включват извадки от вътрешната връзка в компанията. Обвинението е, че Зукърбърг персонално и неколкократно е отказвал или пренебрегнал предложенията, които са били отправени от изпълнителния шеф на Instagram Адам Мосери и президента на световната политика на Meta Ник Клег.

Те са давали оферти какво да се направи, с цел да се защитят младежите, които употребяват Instagram и Фейсбук. Това се е случвало в продължение на години. Един от образците е от 2019 година, когато Зукърбърг е наложил несъгласие на предложение да се приключи потреблението на филтри в Instagram, които модифицират тялото и лицето и основават нереалистични показа.

През 2020 година Зукърбърг написал още веднъж, че има огромно търсене на сходни филтри и не е видял данни, които да демонстрират, че те са нездравословни. С това дефинитивно е прекратил концепцията макар рецензиите на другите шефове.

През август 2021 година Клег още веднъж изискал от Зукърбърг да се усилят инвестииците в ограничения и принадлежности, които да подсигуряват благосъстоянието на потребителите в платформите на Meta. Първоначално Зукърбърг не споделил нищо, по тази причина през ноември 2021 година Клег още веднъж повдигнал въпроса. Основателят на Meta изпратил отговор през различен шеф, че екипите са натоварени и не могат да поемат задачата.

Артуро Бежар, някогашен шеф във Фейсбук и един от критиците на компанията, който също я упреква, че тя е пренебрегнала апелите, разяснява пред CNN, че съгласно него Зукърбърг е имал " неосъществим за покриване стандарт " за данните, които да го убедят да направи нещо по въпроса. Правозащитни организации също подлагат на критика компанията след публикуването на документите. Сред тях са Tech Oversight Project, Design It for Us и други Компанията не е коментирала тематиката.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР