Марк Селби срещу Люка Бресел в най-важния мач в снукъра

...
Марк Селби срещу Люка Бресел в най-важния мач в снукъра
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Селби срещу Бресел в най-важния мач в снукъра

Марк Селби против Люка Бресел в най-важния мач в снукъра - финала на Световното състезание в “Крусибъл ”.

Този двубой стана факт в 2:45 часа след среднощ българско време, откакто Веселяка от Лестър спря стремежа на Марк Алън и го надделя със 17:15, водейки в един миг с 16:10.

Бресел пък реализира най-големия поврат в историята на международните шампионати, компенсирайки закъснение с девет фрейма от китайския дебютант Съ Дзяхуей и в последна сметка печелейки мача със 17:15.

Селби се класира за шести път на финала в “Крусибъл ”, с което изравни легендата Джими Уайт. Веселяка от Лестър преследва пета корона, което би го направило едвам четвъртият човек в историята на джентълменския спорт след Стив Дейвис (6), Стивън Хендри (7) и Рони О’Съливан (7) с най-малко толкоз триумфи.
 " Крусибъл " зове: Селби е на шестия си край след 13 часа и половина
Селби е първенец от 2014, 2016, 2017 и 2021 година, а единственото му проваляне във край е от Джон Хигинс при дебюта му на тази сцена през 2007-ма. Вече единствено четирима души в историята имат повече появи на край в “Крусибъл ” от Веселяка от Лестър - Хендри с 9, Дейвис, Хигинс и О’Съливан с по 8.

Това е 33-ти ранкинг край за Селби и успеха евентуално би донесла 23-та купа, както и трета такава за сезона след триумфите в Откритото състезание на Англия и WST Classic.

Бресел, естествено, е първият белгиец на край в “Крусибъл ”, преследващ освен първата си международна купа, само че и първа такава от “Тройната корона ”. Пътят му дотук включи седем следващи извоювани фрейма против Рони О’Съливан на четвъртфиналите и единадесет следващи против Дзяхуей.
 " Крусибъл " зове: Бресел направи може би най-великия поврат
Невероятното е, че Белгийския патрон не беше печелил мач в шефилдския “театър на фантазиите ” преди актуалната акция. Той ще се опита да стане едвам четвъртият международен първенец отвън Британия след канадеца Клиф Торнбърн, ирландеца Кен Дохърти и австралиеца Нийл Робъртсън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР