Марк Еспер е новият министър на отбраната, потвърди Американският сенат.

...
Марк Еспер е новият министър на отбраната, потвърди Американският сенат.
Коментари Харесай

Марк Еспер поема поста министър на отбраната в САЩ

Марк Еспер е новият министър на защитата, удостовери Американският сенат. Той получи необятна двупартийна поддръжка и беше доказан с 90 против 8 гласа. Очаква се да постави клетва във вторник, поемайки поста съвсем седем месеца след изненадващото овакантяване на Джим Матис, който не реализира единодушие с Доналд Тръмп за политиката към Близкия изток и Афганистан.

 © БГНЕС
Марк Еспер има забележителен опит в Близкия изток. Той води война в Ирак по време на Войната в Персийския залив през 1991 година и е част от фамозната 101-а въздушна дивизия на американската войска, известна като " Крещящите орли ". Близък е с държавния секретар Майк Помпео, с който учи в влиятелната военна академия " Уест Пойнт ". И двамата приключват през 1986 година

На политическия фронт служи като консултант на няколко депутати на Капитолийския рид, в това число сенаторз от републиканците Чък Хейгъл, който по-късно стана министър на защитата при президента на демократите Барак Обама.
 Оставката на Джеймс Матис: Поредната рецесия в кабинета на Доналд Тръмп? Оставката на Джеймс Матис: Поредната рецесия в кабинета на Доналд Тръмп?
Президентството на Доналд Тръмп се мята от рецесия в рецесия, разяснява организация Ройтерс след новината за оставката на министъра на защитата Джеймс Матис....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР