Марк-Емилио Папазов отново измина разстоянието от Борисовата градина до стадион

...
Марк-Емилио Папазов отново измина разстоянието от Борисовата градина до стадион
Коментари Харесай

Папазов: Надявам се ЦСКА да стане шампион, мога да се преборя за титулярно място

Марк-Емилио Папазов още веднъж измина дистанцията от " Борисовата градина " до стадион " Георги Бенковски ".И небрежно стартира да натрупа минути в елита, откакто това не му отдаде с алената фланелка.

Той бе и един от героите за историческото първо класиране на Хебър на полуфинал в шампионата за Купата на България. Сега се закани да вкара на Левски, с който има по-специална история - той е младеж на клуба от " Герена ", само че разнообразни фактори го накараха да търси реализация в ЦСКА. Ето какво показа Папазов в изявление за " Мач Телеграф ".
 ЦСКА - Берое 2:0, гостите с 10 души онлайн
ЦСКА - Берое 2:0, гостите с 10 души

Мачът започва в 14:30 часа

- Честито класиране на полуфиналите, с какво успяхте да пречупите Пирин?

- Мисля, че изцяло справедливо взехме успеха. Играхме по-добре от Пирин от самото начало. Надиграхме ги. Въпреки, че и те имаха положения съм, аз на мнение съм, че ние контролирахме събитията на терена. В последна сметка, въпреки и с гол в последните секунди, се поздравихме с триумфа.

- Исторически полуфинал за вас.

- Да, всички сме доста радостни от този факт. За нас е чест да сме на тази фаза. Ще се борим за победа и край.

- Промъква ли се в главите ви концепцията, че освен може да стигнете до край, само че и да го спечелите?

- Да! Това е обикновено. Ние имаме вяра в личните си благоприятни условия. В съблекалнята си приказваме, че сме на три мача от трофея. Нищо не се знае и мисля, че може да се превърнем в сериозна изненада за Купата на България. Всички ще се радваме, в случай че това се случи.

- Кой съгласно вас е любимец за спечелването на шампионата?

- Останалите 3 тима са доста съществени, с качествени играчи. Лудогорец и ЦСКА са главните любимци, само че никога не трябва да се подценява Ботев Пд. Те имат също мощен състав. Ще бъде мъчно, само че за Купата всичко се случва. Точно в този шампионат ние можем да покажем, че можем да се борим с грандовете и да ги побеждаваме.

- Сега ви следва значим дуел против Левски. Какви са упованията ви за срещата?

- Искаме бием и излизаме за трите точки. Взехме две следващи победи, които бяха доста значими. Сега излизаме вкъщи против " сините " и единственото, за което мислим, са трите точки. Важно е да играем като тим и да покажем добър колектив. Независимо против кой тим се изправяме, аз съм на мнение, че можем да победим.

- Този мач по-специален ли е за вас?

- Четно казано, той е една концепция по-различен за мен. Винаги е сладко, когато се изправям против Левски. Ако съумея да им вкарам гол, ще се развеселявам доста. Надявам се да се случи.

- Мислиш ли, че откакто ги отстранихте за Купата, в този момент те ще са два пъти по-мотивирани?

- За тях не знам. Не мога да кажа дали ще се стимулират повече, само че ние сигурно ще излезем пределно стимулирани. С треньор като Любослав Пенев отпред - не мисля, че може да се случи нещо друго. За всеки мач се приготвяме по еднакъв метод. Без значение против кой тим се изправяме.

- В Хебър си чартърен от ЦСКА. Това плюс ли е за теб, тъй като към този момент се случва за повторно и ще можеш ли някой ден да се върнеш по-силен от " алените ", с цел да се пребориш за титулярното място?

- На мнение съм, че това е плюс за мен. В ЦСКА конкуренцията е доста сериозна. Вярвам в своите качества. Знам, че мога да се преборя за титулярното място в ЦСКА. Но в този миг идването чартърен е Хебър е изгода за мен. Тук мога да натрупвам игрови минути, опит и да отбелязвам голове. Така играта ми се вижда повече, в сравнение с като част дубъла на ЦСКА.

- Там треньор ви бе Стамен Белчев. Какво научихте от него?

- Наистина доста неща. Престоят ми във втория тим беше мощен. Много почитам Стамен Белчев. Не мога да кажа нищо неприятно. Той е доста добър треньор, какъвто е и Любослав Пенев. И двамата имат ужасно доста опит зад тила си и се веселя, че имам опцията да работя с тях.

- Какви са връзките ви с Любослав Пенев. Разбирате ли се?

- Да, разбираме се прелестно. Тренировките са на високо равнище и настроението също. Всичко е съвършено.

- Давал ли ти е съвет, който е с огромна стойност за теб?

- Да, давал ми е. Все отново той също е бил нападател, играл е на най-високо равнище. Много препоръки ми е давал за вярното разпространение. Той ми е споделил много неща, които един вещател би трябвало да знае.

- Каква цел е сложило управлението пред вас?

- Нямаме съответно заложена цел. Ние желаеме да спечелим всеки един дуел. Ако не можем да победим, то най-малко се стремим да вземем точка. Надявам се в мачовете отсега нататък да се представяме както в предходните два.

- Всички тези неща, които се случиха по време на зимната пауза, а и преди този момент, по някакъв качих повлияха ли ви?

- Не! Изобщо не ни въздействат. Ние сме задоволително добър колектив. Докато сме на терена не мислим за тези неща. Ние сме експерти и не ни касаят нещата отвън терена. Гледаме да си свършим нашата работа, а другото не ни интересува.

- С кого от Хебър си непосредствен?

- Стилиян Тисовски. Дори сега е до мен. Прекарваме доста време дружно. Обичаме да играем ФИФА, когато имаме време. С другите момчета също сме близки, само че с него прекарваме най-вече време дружно. Така е още от предходната пролет.

- Има ли сили ЦСКА въпреки всичко да се пребори с Лудогорец и Черно море в борбата за купата?

- Надявам се да се случи. Много са значими са директните конфликти. Преди няколко дни ЦСКА губи от Черно море във Варна с 0:1, само че има още доста мачове до края на сезона. Нищо не се знае. Надявам се и Лудогорец да сбърка някъде.

- Мислиш ли за трансфер в чужбина?

- Разбира се. Личната ми цел постоянно е била тази. И то да бъда част от огромен тим. Все още считам, че мога да го реализира. За мен това е детска фантазия. Искам да съм част от някои от грандовете в Европа. Времето ще покаже дали това ще се случи.

- В кой тим би желал да играеш най-вече?

- В Реал Мадрид. Изглежда доста надалеч, само че в никакъв случай не трябва да се отказваш и да спираш де мечтаеш.
 Папазов: Може да се научиш от Каранга единствено с гледане на подготовка
Папазов: Може да се научиш от Каранга единствено с гледане на подготовка

Даде обстойно изявление

- Коя е обичаната ти позиция в офанзива?

- Винаги съм играл като крило. Минал съм през всички офанзивни постове. Бил съм ляво, дясно крило, нападател и съм играл и зад нападателя даже. Всички позиции са ми комфортни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР