Марк Антъни е сред най-известните латиноамерикански изпълнители и най-успешният салса

...
Марк Антъни е сред най-известните латиноамерикански изпълнители и най-успешният салса
Коментари Харесай

Марк Антъни навърши 55 години

Марк Антъни е измежду най-известните латиноамерикански реализатори и най-успешният салса реализатор на всички времена. Песните му постоянно носят лятно въодушевление и забавление даже и в най-мрачните и студени дни, а техният темп подканва хората да оставят паниките си и да танцуват.

Роден е на 16 септември 1968 година в Ню Йорк, Съединени американски щати, в фамилията на пуерториканци. Родителите му го кръщават Марко Антонио Мунис - на прочут мексикански артист, носещ същите имена. Любовта към музиката намира място в сърцето му още през детските му години, защото неговият татко - Фелипе, е музикант. Дори самият Марк споделя, че първоначално пеенето му е било доста по-лесно, в сравнение с говоренето. Освен това споделя, че в случай че не беше тръгнал по пътя на музиката, сигурно е щял да стане водач. Дори има татуирани самолети по тялото си, които в допълнение показват пристрастеността му към летенето. Когато прави първите си стъпки в музиката, сменя името си на Марк Антъни, с цел да не се бърка с артиста Марко Антонио, а неговите най-близки хора му дават прякора " кльощавия ".

Първите изяви на Марк са в ъндърграунд средите на Ню Йорк. По това време е и текстописец на разнообразни поп и салса реализатори. Неговият жанр е по-различен от този на нюйоркските салса реализатори от 60-те, 70-те и 80-те. Набира известност посредством комбинация от афроамериканска салса и други обичани стилове като блус и хаус. Първият му албум " Rebel " излиза през 1988 година

Антъни в началото отхвърля да премине напълно към салсата. Това се трансформира, когато един ден инцидентно чува песента на Хуан Габриел " Hasta Que Te Conocí ". Вдъхновен от музиката му и тази на други салса реализатори, Марк издава първия си албум на испански език " Otra Nota " през 1993 година Няколко турнета в Северна и Южна Америка, както и затоплянето на Рубен Бладес го утвърждават като новоизгряла салса звезда.

През 90-те години покорява върхове в своята кариера. През 1995 година той печели премия " Billboard " и номинация за " Грами " с албума си " Todo a su tiempo ". Следващият му албум " Contra La Corriente " е първият в жанр салса, който влиза в британския Топ 200 на Billboard. Може да се каже, че " Otra Nota ", " Todo a Su Tiempo " и " Contra La Corriente " е троицата, която го трансформира в същинска звезда.

През 1998 година записва дуета " I Want to Spend My Lifetime Loving You " с Тина Арена за кино лентата " Маската на Зоро ". Има и два дуета с Дженифър Лопес - " No Me Ames " (1999 г.) и " Escapémonos " (2004 г.). Новият век също е сполучлив с него, а песента му " Vivir Mi Vida " (2012 г.) става едно от най-известните салса части, които се пускат на всяко сходно празненство.

Освен като артист, Марк Антъни се изявява и като артист. През 1999 година взе участие във кино лентата на Мартин Скорсезе " До краен лимит ", през 2001 година - във " Времето на пеперудите " дружно със Салма Хайек, през 2004 - в " Мъж под прицел " с Дензъл Уошингтън, през 2007 година - в " Певецът " дружно с Дженифър Лопес и в други продукции.

Марк Антъни се дами и развежда няколко пъти и има 7 деца, като забавно съвпадане е, че 6 от тях са по двойки при три от предходните му връзки. Най-отличителната му любовна история обаче е с Дженифър Лопес. Двамата се трансформират в латино аналога на Брад Пит и Анджелина Джоли. Срещат се през 90-те около работата си и даже имат къса връзка, която тогава не е изключително сполучлива. След време те се събират още веднъж и се женят. Бракът им продължава 7 години. Съчетават се добре както в работата, по този начин и в персоналния живот. Марк в началото ѝ работи добре и ѝ оказва помощ да повярва във опциите си като актьор. Дори си мислят, че ще остареят дружно, само че не това се случва. Постепенно нещата се трансформират и осъзнават, че към този момент не въздействат добре освен един на различен, само че и на децата си. Остават другари и след развода, а на вярата на почитателите да се съберат, дават отговор, че им е доста по-добре да не са двойка.

Марк Антъни печели доста награди " Billboard " и " Грами ", пише . Музиката му продължава да придвижва слушателите в една друга и по-приятна атмосфера без значение дали е сантиментална балада или шлагер, на който да танцуваш. Музиката тече във вените му и с усмивка на разположение още дълго време ще предава красиви страсти на своята аудитория.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР