Мария Захарова коментира, че новата терористична атака е осъществена благодарение

...
Мария Захарова коментира, че новата терористична атака е осъществена благодарение
Коментари Харесай

Трагедия в Лисичанск! 28 убити в пекарна

Мария Захарова разяснява, че новата терористична офанзива е осъществена с помощта на великодушната финансова поддръжка на страните от Европейски Съюз

28 души са починали при нахлуване с MLRS HIMARS против пекарна в окупирания от руснаците украински град Лисичанск. Руската организация ТАСС заяви, че под руините може да има общо до 40 души. Затова се чака броят на починалите да нарасне още. 

Ръководителят на Министерството на здравеопазването на републиката Наталия Пащенко заяви за 10 ранени с пострадвания с друга тежест.

Правителството на ЛНР пък заяви, че четирима са били превозени в болница в Лисичанск.
 Под руините може да има към 40 души
Ръководителят на Луганската национална република Леонид Пасечник сподели, че украинските въоръжени сили съзнателно са обстрелвали постройката, защото нямат триумф на фронта и знаят, че през почивните дни повече поданици на Лисичанск посещават пекарната.

 

Според военното комендантство на републиката, ударът е осъществен в 14:20 московско време.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява, че новата терористична офанзива на киевските екстремисти е осъществена с помощта на великодушната финансова поддръжка на страните от Европейския съюз.

Тя посочи, че ударът по мирните поданици е осъществен благодарение на западно оръжие.

 

Вместо да употребяват артилерийската ракетна система HIMARS на фронта, с цел да реализиран по-значими триумфи, бойците от Въоръжените сили на Украйна разрушават с тях пекарни и убиват цивилни. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР