МАРИЯ КАПОН - № 8 в бюлетината, преференция 102И в

...
МАРИЯ КАПОН - № 8 в бюлетината, преференция 102И в
Коментари Харесай

Капон: Чисти ръце преди е Мутри вън! днес

МАРИЯ КАПОН - № 8 в бюлетината, преференция 102
И в новото Народно заседание не очаквайте да сме от безмълвните и съгласните, споделя претендентът за депутат на „ Изправи се! Мутри вън! “ от Пловдив в особено изявление за СТАНДАРТ Върнахме усета и живота на парламентарната активност Освободихме кметовете на дребни обитаеми места от зависимостта да бъдат назначавани от кметовете на огромните общини С риск от тежки решения, кабинет би трябвало да има Хората са най-голямото благосъстояние на България, имаме 5 целта за тях Прагът за регистрация по Данък добавена стойност би трябвало да се качи три пъти и половина, с цел да разтоварим дребния бизнес
- Г-жо Капон, Вие сте едно от най-разпознаваемите лица на „ Изправи се! Мутри вън! “. Какво обединението промени в политическия живот на България?



- Върнахме усета и живота на парламентарната активност. Това е място за разногласия и борба на причини. Последните години стожерът на парламентарната република се трансформира в безшумно място за легализиране на хрумванията на Бойко Борисов, територия за лобизъм и липса на надзор над държавното управление. Дадохме знак през Комисията „ Манолова “, че ще търсим истината и хората ще бъдат чути, тъй като ние сме определени, с цел да ги представляваме, а не да мълчим, когато те крещят от неправда.За 9 дни работа на Народното събрание е пресилено да се споделят огромни думи, само че въпреки всичко гласувахме оставката на Борисов, а това бе предстоящо от милиони.

- Депутатите на „ Изправи се! Мутри вън! “ бяха най-активни в 45-ото Народно събрание. Какво успяхте да свършите?

- Изработихме доста законодателна продукция и внесохме предложенията си, само че за множеството нямаше време да минат през пленарна зала. Поне освободихме кметовете на дребни обитаеми места от зависимостта да бъдат назначавани от кметовете на огромните общини. Поправихме Избирателния кодекс и декларирахме желанията си, които занапред ще би трябвало да осъществяваме. И в новото Народно заседание не очаквайте да сме от безмълвните и съгласните.  Мария Капон: На Борисов като лидер на листа в Пловдив няма да му е елементарно | Новини Пловдив

- Лицата на „ Изправи се! Мутри вън! “ сте все изявени персони с позиции и темперамент. Как успявате да постигнете консенсус?

- Трудно. Между остри камъни е по този начин, само че ние сме тъкмо противоположното на вождистка партия, в която един разпорежда, а останалите гледат надолу. Спорим, стигаме до решение и продължаваме напред. Там, където не го реализираме, гласуваме по съвест.

- Голямото предизвикателство пред България след 11 юли е ще може ли да бъде формирано държавно управление. Какви са Вашите прогнози?

- Не бива да давам прогнози от непознато име, само че знам, че кабинет би трябвало да има, тъй като България действително би трябвало да се придвижи напред, а освен да се повтаря какъв брой неприятно е било през вчерашния ден.Ние не сме излезли от пандемията, още сме най-бедните, стопанската система е срината, образованието е маргинализирано като бранш, здравната система издиша, пенсиите са нахално ниски. Ако към всичко това непрестанно прибавяме и политическа рецесия, то тогава защо сме им на хората? Затова, с риск от тежки решения, кабинет би трябвало да има.

- Кои са главните цели, които ще държите да залегнат в управническата стратегия на новото държавно управление?

- Правосъдна промяна, с цел да може „ пречиствателната система “ на обществото да работи. Икономика в незабавен порядък, с цел да вдигнем на крайници приходите и свободната конкуренция. Мощни вложения в рационализация на образованието, с цел да имаме стопанска система на знанието. Пенсионна промяна и здравна промяна, с цел да не умират хората на стълбите пред лечебните заведения. И 5-те целта са свързани с старания и вложения в хората. Време е да се разбере, че те са най-голямото благосъстояние на България.

- Какви данъчни тласъци са нужни за бизнеса, с цел да се оттласка от рецесията?

- Още преди години, дружно с 10-процентовия плосък налог, предложих необлагаем най-малко, само че тогава държавното управление на социалистите го отхвърли. Има безсмислени регулации, като налог уикенд, които санкционират работещите от вкъщи си, а в това време пандемията ни запрати точно там. Прагът за регистрация по Данък добавена стойност би трябвало да се качи три пъти и половина, с цел да разтоварим дребния бизнес и така нататък Мерките са доста, само че би трябвало да се вкарат систематично, с цел да се усили скоростта на завъртане на парите и те да станат налични за нововъзникващите компании, които започват, а не да замръзват в тухли, хоросан и итонгови блокчета. В страната има задоволително средства, само че би трябвало да се ръководят мъдро. Какво имаме против себе си? План за развитие  и възобновяване, който е фалшив и на всичко от горната страна, на инат, не беше импортиран в Брюксел. Това е бойкот против стопанската система на България.

- Ускорената инфлация слага още веднъж на дневен ред въпроса с ценообразуването и монополите. Какви ограничения за отбрана на потребителите предвиждате?

- Имахме монополна власт и компании, доближени на властта, които монополизираха цели браншове. Тук въпросът не е единствено в потребителите и техните права, а във обстоятелството, че страната продуцираше феодални владения в стопанската система и тези бизнес феодали трябваше да се отплащат на властта. Затова имаме „ златен мочур “ на границата, по тази причина имахме един държател на хазарта, по тази причина доближени компании получаваха лицензите за междуградски транспорти... Трябва ли да изреждам още? В тази картинка потребителите нямаха място. Никой не се интересуваше от тях. Най-голямото им избавление е честен конкурентен пазар.Вижте дейностите на КЕВР, процентите на повишаване, с цел да ви стане ясно, че никой не се интересува от милионите платци на сила и вода. Това скоро ще свърши. Различните източници на доставка на газ, излизането на ВЕИ-сектора на конкурентния пазар и редица други непопулярни стъпки, са единствено началото на тази сложна борба.

- „ Изправи се! Мутри вън! “ има ли упоритости за министерски кресла? Вие персонално бихте ли се присъединила в държавен екип?

- Не мисля, че би трябвало да приказваме за упоритости, а за съставяне на настоящ екип, в който няма значение какво желая аз, а има значение политиката, експертизата и волята. Никога не съм взела участие в публичните процеси, с цел да удовлетворявам персонални упоритости. Такива оферти съм получавала от Борисов и съм ги отказвала. Надявам се държавното управление да се сформира от хора, които не прегъват гръбнак, не се навеждат за пари и имат „ багаж “ в главата си.

- Борбата с корупцията е Ваш персонален приоритет от повече от 10 години – още когато сама започнахте интервенция „ Чисти ръце “. Как ще продължите тази борба в 46-ото Народно събрание?

- С откриване на всеки абсурден случай на корупция, дружно с правораздавателните органи и гражданското общество. Знам, че това е развой, само че той удря и стопанската система, и обществената визия за триумф и крах, и структурите за сигурност, и средствата за обучение, просвета, медицината... Удря всички сфери на живота ни. „ Чисти ръце “ от тези години, значи „ Мутри вън! “ през днешния ден. Намерих съидейници и нямам желание да се отхвърлям, тъй като законите и разпоредбите са като камъни, само че корупцията е като вода, която постоянно намира метод да ги заобиколи. Така, че трябват общи старания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР