Мария Гиздева, която уби Боньо Фаса, е действала в условия

...
Мария Гиздева, която уби Боньо Фаса, е действала в условия
Коментари Харесай

Адвокатът на момичето, което уби Боньо Фаса: Мария е действала в условия на неизбежна отбрана

Мария Гиздева, която умъртви Боньо Фаса, е работила в условия на неизбежна защита и това се поддържа от доказателствата по делото, сподели пред камерата на Нова телевизия юристът й Валентин Димитров.

``
реклама
През 2016 година ученичката от Стара Загора при самозащита умъртви нападателя си Богдан Динев, с директно Боньо Фаса. Две години по-късно 20-годишното към този момент момиче е с повдигнати обвинявания и я заплашва затвор до 12 години.
62-годишният мъж бе открит в дома си, наръган с нож. 18-годишната тогава Мария Гиздева направи признания, в които показала, че починалият я е насилил и тя е работила при неизбежна самозащита. Последваха митинги в нейна отбрана и момичето беше пуснато под парична гаранция. След повече от две години следствие в този момент Мария е с повдигнати обвинявания и може да влезе в пандиза.
„ Имало е принуждение и това е бил нейният единствен късмет да се избави. Можело е да последва и по-тежко закононарушение от половото посягане ”, разяснява юристът.
Той напомни, че в началото повдигнатото обвиняване против нея е било за съзнателно ликвидиране, само че по-късно е преквалифицирано на причиняване на междинна телесна щета. След две години то към този момент е за причиняване на тежка телесна щета, в резултат на което е настъпила гибелта на мъжа.
„ До момента не сме осведомени с обвинителния акт и не знам какви са съображенията на прокуратурата за това. Според мен това обвиняване се повдига само, с цел да съобщи някакъв алчен претекст в дейностите на Мария, което е неуместно ”, сподели още Валентин Димитров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР