Мария Габриел все пак представи състав на кабинет на президента.

...
Мария Габриел все пак представи състав на кабинет на президента.
Коментари Харесай

Мария Габриел все пак представи състав на кабинет на президента

Мария Габриел въпреки всичко показа състав на кабинет на президента. То е формирано от представители на трите партии в обединението и съответствува съвсем напълно с изтеклите през вчерашния ден имена. За този кабинет Николай Денков сподели, че не е допустим за ПП-ДБ.

И макар че в листата има хора от Политическа партия и Демократична България, в това число самият Денков, не е ясно дали този кабинет е подсилен от тях. Това ще стане ясно по време на гласуването в Народното събрание. Единствената разлика е Деница Сачева, която през вчерашния ден беше в състава, а в този момент остава Шалапатова, което значи, че описът с имената въпреки всичко е обсъждан сред съдружните сътрудници.

Президентът Румен Радев разгласи, че незабавно ще издаде декрет, с който ще предложи съставът за гласоподаване в Народното събрание.

Ето и съставът на кабинета:
Министър-председател - Мария ГабриелМинистър по европейските въпроси – Николай ДенковМинистър на финансите – Асен ВасилевМВР – Калин СтояновМРРБ – Андрей ЦековМТСП – Иванка ШалапатоваМинистър на защита – Христо ГаджевМинистър на правораздаването – Атанас СлавовМинистър на образованието - Галин ЦоковМинистър на опазването на здравето – Катя ПаневаМинистър на културата – Кръстьо КръстевМинистър на земеделието и храните – Кирил ВътевМинистър на превоза – Георги ГвоздейковМинистър на стопанската система и промишлеността – Богдан БогдановМинистър на нововъведенията и растежа - Росен ЖелязковМинистър на енергетиката - Жечо СтанковМинистър на е-управлението - Валентин МундровМинистър на туризма - Зарица ДинковаМинистър на спорта - Димитър Илиев
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР