Мария Габриел привлече вниманието върху себе си с това, което

...
Мария Габриел привлече вниманието върху себе си с това, което
Коментари Харесай

Мария Габриел готви външнополитическа стратегия на България

Мария Габриел притегли вниманието върху себе си с това, което сподели.

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел и професор Георги Фотев, ръководител на Консултативния съвет, показват план на външнополитическа тактика на България.

Документът е направен след необятно експертно и публично разискване.

Стратегията има за цел да усили предвидимостта и поддръжката за българската външна политика и да увеличи престижа на българската дипломатическа работа.

" Бяхме водени от вашите хрумвания, предложихме новаторски хрумвания. Откривахме и преоткривахме българските полезности. Благодаря за неуморния труд и хубавите хрумвания, аз бях сигурна, че ще стигнем до този миг, макар че беше мъчно. Благодаря на всички, които допринесоха външнополитическата тактика да живее ".

Това съобщи при започване на събитието Мария Габриел, написа novini.bg.

" Приемането на тази външнополитическа стратегия има своите цели. Редица наши сътрудници и сътрудници разполагат с сходни тактики. Всички приемхе този документ като предопределение. Днес нашата външна политика би трябвало да се оправя с всички провокации ", добави още тя.

" Изключително значими са политиките за националната сигурност, тестванията за световните промени " и още, счита Габриел.

Един подобен документ ще бъде значим за България и ще ни направи един заслужен сътрудник на Европа и свободните и демократични народи.

" За нас е доста значимо да продължим да пазиме правата на нашите жители ", изясни още тя.

" Още когато бях поканен да вземам участие, аз нямах никакви съмнения. Как министър Мария Габриел успя да направи един ръб с изключителни хора, просто нямам пояснение по тази причина, президентът Георги Първанов, президентът Росен Плевнелиев и други Всички работихме с една такава доста мощна вътрешна мотивираност, с душа и сърце ". Това сподели професор Георги Фотев.

" В момента се намираме в една ужасяваща турбуленция в света и по тази причина ни е нужна тази външнополитическа тактика. Изправени сме пред доста огромни проблеми. Ако нямаме такава тактика, ще изпаднем в още по-големи проблеми ", добави проф. Фотев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР