Мария Габриел посочи, че разговорите при съставянето на правителството са

...
Мария Габриел посочи, че разговорите при съставянето на правителството са
Коментари Харесай

Габриел отрече Калин Стоянов да е номинация на ГЕРБ: Всеки министър е одобрен от мен и Денков

Мария Габриел уточни, че диалозите при съставянето на държавното управление са водени сред нея и сегашния министър председател Николай Денков.

" Всеки един министър, който е намерил мястото си в това държавно управление, е утвърден от двамата. Много е значимо в такава обстановка да погледнем какво бихме желали да се направи. Днес разбирам доста ясно, че и министърът на вътрешните работи, и аз, и министър председателят акад. Денков демонстрираме нулева приемливост към насилието ", разяснява Габриел.

Тя акцентира, че дружно с премиера и вътрешния министър са на мнение, че свършилите добре своята работа служители на реда по време на митингите би трябвало да бъдат поздравени, само че тези, които са надвишили пълномощията си, би трябвало да понесат отговорност.

" И тримата споделяме " не " на каквото и да било принуждение. Ние за това сме правова страна, за това имаме фундаментални правила ", сподели Габриел.

Вицепремиерът акцентира, че до този миг Министерството на вътрешните работи е посочило " солидни и безапелационни резултати " по тематиката за присъединение на страната ни към шенгенското пространство.

Важно е да останем справедливи и прагматични, и да мислим кое е добре за България и за българските жители, прикани още Мария Габриел след днешното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, на което бяха разисквани трите бюджетни проектозакона за следващата година.

След митингът на футболни почитатели на 16 ноември против управлението на Българския футболен съюз, от " Продължаваме Промяната - Демократична България " желаеха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, изтъквайки като причина за това позволени случаи на превишаване на пълномощията от страна на полицейски чиновници.

Министър Стоянов не подаде оставка и съобщи, че не се толерират никакви форми на принуждение , а всички случи ще бъдат разследвани и ще бъде понесена отговорност.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че е имало опит за интервенция в работата на Министерство на вътрешните работи от страна на съпредседателя на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков, единствено че Стоянов не е позволил това.

" Ако вътрешният министър продължава да си затваря очите и да замазва проблемите, тогава ще си подам оставката, само че той потегли в вярната посока. Видях, че е оповестил, че трима чиновници са освободени. Това е знакът, който Министерство на вътрешните работи дава, че насилието не може и не би трябвало да бъде оставено безнаказано ", разяснява и министър председателят Николай Денков на летище София, където посрещна българските състезателки по шахмат, завоювали европейската купа при дамите.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР