Мария Габриел обяви в понеделник, че се отказва от депутатското

...
Мария Габриел обяви в понеделник, че се отказва от депутатското
Коментари Харесай

Габриел: Иска ми се България да се пребори за силен ресор в следващата ЕК


Мария Габриел разгласи в понеделник, че се отхвърля от депутатското място в Европейския парламент, с цел да остане еврокомисар. Така шестият народен представител на ГЕРБ, който отпътува за Брюксел, става Лиляна Павлова.
„ Иска ми се България да се пребори за мощен сектор в идната Европейска комисия, който носи изгоди и за нашата страна, и за Европа ". Това съобщи в ефира на NOVA еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.Аз дадох образ на сектор, който съвсем не съществуваше допреди две години. Срещам доста огромно почитание от страна и на сътрудниците, и на претендентите за ръководител на Европейска комисия ". Така Габриел изясни за какво се надява още веднъж да бъде определена за еврокомисар.

А на сегашния си пост тя ще остане най-рано до 31 октомври, когато би трябвало да завърши мандатът на Европейска комисия. Габриел обаче позволява, че този развой може да се забави поради огромния брой партии, които влизат в новия Екологичен потенциал.„ Важно е идващият Европарламент да стартира да действа оптимално бързо, с цел да се одобрят бюджетите и да не се получи вакуум ", разясни Габриел.Тя разяснява и отдръпването на Цветан Цветанов от всички управителни постове в ГЕРБ.

„ Трябва работа, примирение и непрекъсната връзка с хората. Виждаме желанието на ръководителя ГЕРБ господин Бойко Борисов партията да бъде жив организъм, който се развива ", сподели Габриел. И акцентира, че ръководещите са си създали нужните заключения и си дават сметка за позволените неточности.

„ Хората простят единствено един път. Имиджовият проблем ще продължава да намира своето положително развиване дотолкоз, доколкото всеки един от нас е прям и демонстрира, че желае да работи с хората ", безапелационна бе Габриел.

Тя добави, че водачът на ГЕРБ постоянно дава късмет да се поправят нещата и когато това не се случва, се той демонстрира безкомпромисност и прави радикални промени.

Еврокомисарят изясни относително ниската изборна интензивност на евровота с "отвращението " на гласоподавателите от това, че част от предизборната акция не е била построена върху хрумвания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР