Мария Габриел направи нещо различно и това ме зарадва, учуди

...
Мария Габриел направи нещо различно и това ме зарадва, учуди
Коментари Харесай

Кирил Петков: Мария Габриел направи нещо различно и това ме зарадва

Мария Габриел направи нещо друго и това ме зарадва, учуди ме дори - тя стартира да дава отговор на въпросите ни. Даже с страст, а не проформа. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Китил Петков в предаването „ Тази заран " по бТВ.

По думите му тя е пристигнала на срещата, с цел да води същински и градивен диалог, а не проформа.

„ Помислих си какъв брой би било извънредно в идващите четири годни да имаме ръководство ГЕРБ-БСП-ДПС. А от другата страна имахме един човек, който искаше да дава отговор на въпросите. Аз по тази причина не залостих вратата, излизайки от тази среща. Казах: желая да поговоря с всичките ни органи, само че преди да кажем твърдо „ Не ", желая да мислим дали има различен вид, с изключение на да дадем страната на тройна коалиция. Някои от отговорите на Мария Габриел ни харесаха ", изясни Петков.

По тази причина той свика управлението на обединението още през днешния ден.

„ Първо ще събера Изпълнителния съвет на „ Продължаваме промяната ", след това Националния съвет, а след това Коалиционен съвет. Аз ще кажа: знаем решението, не се извъртаме от него, само че помислете дали няма друга опция на това, което се задава ", съобщи той.

Според него вчерашната среща е дала втори късмет на джентълменското съглашение сред първите две политически сили.

Той разяснява и предлагането им за началник на правната комисия в Народното събрание да бъде 30-годишният Стою Стоев. Петков го дефинира, като трудолюбив, почтен, предан, един от дребното депутати, които работели по 15 часа дневно сред Коледа и Нова година.

Заявката за искане на оставката на Иван Гешев съгласно него е плашеща. „ Всъщност така наречен самостоятелна прокуратура е безусловно подвластна от някакви сили, които са безусловно неинституционални. Това, което се случи с Гешев, е картина на завладяна страна, само че това ни стимулира още повече ", сподели Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР