Мария Габриел ме учуди и зарадва с европейско поведение, заяви

...
Мария Габриел ме учуди и зарадва с европейско поведение, заяви
Коментари Харесай

Не сме затворили вратата: Петков

" Мария Габриел ме учуди и зарадва с европейско държание ”, съобщи пред bTV съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след диалога си с претендента за министър председател на ГЕРБ/СДС.

" Тя направи нещо друго - стартира да ни дава отговор на отговорите, да дебатира. Затова не затворихме дефинитивно вратата ”, разгласи той и добави, че националния съвет на Промяната ще реши дали да влезе в коалиция с партията на Бойко Борисов.

" Аз давам втори късмет на джентълменското съглашение ”, разгласи още Петков. " Честно да си кажа, не считам, че има късмет да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, само че не споделям " не ", ще обсъждаме в Изпълнителния съвет на Политическа партия, 65 глави мислят по-добре от една ”, уточни експремиерът.

По думите на Петков има цялостно единодушие с тезите на Габриел за военната помощ за Украйна, за приемането на Истанбулската спогодба и Еврозоната. " Това са същинските въпроси, по които една такава полемика би трябвало да стане ", акцентира той.

Политическа партия ще вземе решение дали ще поддържа кабинет с първия мандат на ГЕРБ/СДС и министър председател Габриел на народен съвет във вторник. В началото на седмицата ще заседава и управлението на ДСБ.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР