Мария Габриел, еврокомисар по цифровизацията на ЕС, киберсигурността и авторските

...
Мария Габриел, еврокомисар по цифровизацията на ЕС, киберсигурността и авторските
Коментари Харесай

Еврокомисар Мария Габриел ще представи днес проекта Вечер на европейското кино

Мария Габриел, еврокомисар по цифровизацията на Европейски Съюз, киберсигурността и авторските права, персонално ще показа "Вечер на европейското кино " - първо по рода си издание на план, основан по самодейност на програмата "Творческа Европа - МЕДИА ", който е със свободен достъп за над 7000 жители на Европа и се провежда в партньорство с паневропейската верига "Европа Синемас ". Това оповестяват от "София филм фест ".

Вечерта на европейското кино у нас е през днешния ден в Дома на киното с кино лентата "Квадратът " на режисьора Рубен Йостлунд, притежател на "Златна палма " от фестивала в Кан и на още десетки оценки от целия свят. Прожекцията е от 19.00 ч., входът е безвъзмезден.

В дните сред 3 и 7 декември 34 киносалона в 27 страни от Европейски Съюз са домакини на специфични събития, акцентиращи върху благосъстоянието на филмовата просвета на Европа. Обновени киносалони от Europa Cinemas ще бъдат домакини на събитията. Те стартират с прожекция на един от филмите, получили поддръжка от програмата МЕДИА в последните две години. Публиката в 34-те града гледа 20 разнообразни заглавия, определени от локалните разпространители.

След прожекциите има диалози с представители на креативните екипи или с кинокритици.
Целта на плана е да показа на жителите поддръжката на Европейски Съюз за основаването на нови кинотворби. Европейската комисия въздейства върху образуването на аудиовизуалния бранш посредством програмата МЕДИА от 1991 година, напомнят уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР