Мария Черешеваполучивторото място в престижния конкурс Валя Крушкина – журналистика

...
Мария Черешеваполучивторото място в престижния конкурс Валя Крушкина – журналистика
Коментари Харесай

Мария Черешева с отличие от престижния конкурс “Валя Крушкина – журналистика за хората”

Мария Черешеваполучивторото място в влиятелния конкурс " Валя Крушкина – публицистика за хората " за разкриващияматериал " Пред очите на Фронтекс: Незаконната обработка на бежанци в България ".

На 7-мдекември в Дома на Европа се организира публична гала по връчването на премията " Валя Крушкина – публицистика за хората " за 12-а поредна година.



Снимка: Frgi ( " Валя Крушкина – публицистика за хората " )

Фонд " Валя Крушкина " при Фондация " Работилница за цивилен начинания " отличи публицисти, които се се открояват със своите изключителни писания в региона на гражданската публицистика.

Второто място в този влиятелен конкурс завоюва Мария Черешева. Нейният материал, озаглавен " Пред очите на Фронтекс: Как България държи бежанци в безчовечен условия, преди да ги върне в Турция ", притегли вниманието на журналистическата общественост и обществото като цяло.

Черешева разкри шокиращи видеокадри и свидетелски разкази, доказващи противозаконните практики на българските полицейски управляващи.

В материала се разкрива, че мигранти се държат в колиба с решетки без право на интернационална протекция, а тези дейности се правят със знанието на силите на Фронтекс в страната.

Мария Черешева, благодарение на своя натоварен и справедлив метод, разкри несправедливостта и нарушаванията на правата на индивида в процеса на обработка на бежанци в България. Нейният материал притегли вниманието на журналистическата общественост и способства за осъзнаването на съществени проблеми в системата за ръководство на миграциите.

Фонд " Валя Крушкина " и Фондация " Работилница за цивилен начинания " поздравяват Мария Черешева за нейния ангажимент и професионализъм, които спомогнаха за покачване на значими въпроси в обществото и поощряване на промени в метода към мигрантите в България. Второто място в състезанието съставлява заслужена премия за изключителната журналистическа работа на Мария Черешева.
За премиите
Наградите „ Валя Крушкина – публицистика за хората “ се организират за дванадесета поредна година и отличават достойните публицисти у нас, които са потвърдили своята смела позиция, отстоявана в името на жителите. В досегашните 11 издания на състезанието са номинирани над 500 публицисти с повече от 1100 материала. През годините премиите се утвърдиха като мерило за качествена публицистика и в гилдията, и измежду необятната общност се одобряват за съществено самопризнание за работата на наградените публицисти.

Наградите са част от дейностите на Фонд „ Валя Крушкина “ основан при Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ в памет на дългогодишния кадър на Българска национална телевизия - Валя Крушкина, която губи борбата с тежко заболяване и макар лекуване в Турция. Фондът е основан от брат ѝ Венцислав Крушкин и Вирджиния Владимирова. Неизразходените, дарени средства за лекуването на Валя се пренасочват в дела, в които самата тя е вярвала и защитавала. Фондът има две съществени цели – да подкрепя лекуването на онкоболни деца и да предизвиква и поддържа смелата българска публицистика с човешко лице.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР