Мария Баракова-Радева е уредник в Художествена галерия Станислав Доспевски. Сред

...
Мария Баракова-Радева е уредник в Художествена галерия Станислав Доспевски. Сред
Коментари Харесай

Мария Баракова-Радева дарява усмивки на деца в нужда

Мария Баракова-Радева е организатор в Художествена изложба " Станислав Доспевски ". Сред нейните обичани занимания е  да майстори разнообразни декорации и сувенири. За поредна година дамата се включи  в Великденски благотворителен базар, проведен от Движението на българските майки в Пазарджик.  Мария Баракова-Радева е изработила седем бижута,които ще бъдат изложени на базара и ще дарят усмивка на някое дете в потребност. Всяко едно детайлче по тях е пипнато от пръсти й,  не са употребявани шаблони, моделирани са напълно по въображение, т.е 100 % авторски артикул.  Медальоните са релефни, изобразяват знаците на седем от зодиакалните знаци - риби, козирог, скорпион, рак, везни, близнаци, стрелец. Знам, че всеки един от тях ще си откри притежателя. Аз от години вземам участие като донор, дружно с сътрудниците от галерията.Обичам да опитвам, опитвам разнообразни материали, техники. Това са релефни медальони от полимерна глина.

Те са леки, наподобяват обработена кожа, а с патината, която съм сложила пък наподобяват на месинг, споделя Мария.

Припомняме,че тази година базарът ще се организира на 30 и 31 март на площад „ Константин Величков “ – Тортата, в Пазарджик. Посетителите и приятелите на неправителствената организация ще могат да се насладят и да закупят ръчно направени сувенири, изпратени от другари и съидейници на пазарджишките майки от цялата страна.

Базарът е опит на майките да разсънят у хората съпричастност  към ориста на десетките „ ничии ” деца. Инициативата, с изключение на набирането на средства, е да призоват възприятието за отговорност и състрадателност на пазарджишката общност.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР