„Мариупол. Азовстал. Отново - от небето, морето, земята. Вчера окупаторите

...
„Мариупол. Азовстал. Отново - от небето, морето, земята. Вчера окупаторите
Коментари Харесай

„Адът на земята“: Руснаци хвърлиха фосфорни бомби върху „Азовстал“ /видео/

„ Мариупол. Азовстал. Отново - от небето, морето, земята. Вчера окупаторите за първи път използваха запалителни или фосфорни бомби против бранителите на Мариупол (заключението ще оставим на специалисти) “, сподели Андрюшченко, представен от УНИАН.

По думите му самите нашественици настояват, че са употребявали запалителни снаряди 9М22С с термитни пластове. Температурата на горене е към 2-2,5 хиляди градуса по Целзий. Почти невероятно е огънят да бъде спрян.

„ Адът се издигна на земята. Към Азовстал. Невероятно е по какъв начин нашите бранители устоят “, добави той и разгласява видео от Азовстал.

Както УНИАН заяви, след евакуацията на цивилни от катакомбите на „ Азовстал “ в Мариупол съветските войски не стопират да се пробват да завладяват завода, където се пазят украински бойци. Окупаторите правят ракетни и бомбови удари на територията на завода и правят щурмови дейности благодарение на артилерия и танкове.

Според украинския президент Володимир Зеленски авторитетни медиатори и страни са били ангажирани за спасяването на украинските военни, ситуирани в „ Азовстал “. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна твърди, че интервенцията по освобождение на завода ще изисква обилни старания и огромен брой войски.

На 11 май вицепремиерът Верещук сподели, че на територията на „ Азовстал “ може да има още към хиляда бойци, като половината от тях са тежко ранени.

На 12 май тя заяви, че се водят договаряния за освобождение единствено на 38 тежко ранени бойци.

На 13 май Зеленски разгласи, че Украйна предлага на Русия разнообразни механизми за извеждане на украински бойци от завода „ Азовстал “ с съветския президент Владимир Путин. Става дума за избавяне на живи и изнасяне на телата на мъртвите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР