Марица представя в изложба знаковите сгради под тепетата Пловдив е най-старият

...
Марица представя в изложба знаковите сгради под тепетата
Пловдив е най-старият
Коментари Харесай

„Кепитал Сити Център” вдъхва нов живот на Тютюневия град

" Марица " показва в галерия знаковите здания под тепетата

Пловдив е най-старият населяван и до през днешния ден европейски град, а неговата архитектурна история е богата и разнообразна. Всеки ден пловдивчани минават около постройките, които носят почерка на разнообразни столетия, и всяка от тях има своята културна и естетическа стойност.

Новата галерия на вестник „ Марица “ и „ Хермес медия “ показва постройките, които са тясно свързани с богатото културно и историческо завещание на Пловдив, само че и тези, които основават новия образ на града. Поредната ни самодейност се назовава „ Архитектурата на модерния град” и в нея има място за най-хубавите мостри, които пазят и надграждат архитектурните обичаи и със своя образ вършат града под тепетата незабравим и несравним: това са модерните жилищни здания, търговски центрове, офис- и промишлени постройки.

Експозицията от поредицата " Пловдив през годините " може да видите на Римския стадион.

„ Кепитал Сити Център” вдъхва нов живот на Тютюневия град



Старите тютюневи хранилища на „ Табакус” през днешния ден са изцяло преобразени. На тяхно място се появи " Кепитал Сити Център ", а мястото е един от централните булеварди в сърцето на Пловдив - „ Христо Ботев”.

Инвестицията е на " Кепитал Холдинг Груп ", а планът е на арх. Стефан Добрев, който реконструира и надстроява остарялата индустриална постройка и я трансформира в многофункционална (с общо РЗП 13 500 кв.м): с 4 етажа за разкош жилища и 6 етажа за офис площи от клас А. Уникалността на " Кепитал Сити Център " се показва в запаметяваща се архитектура с лъчение на разкош, имидж и жанр, който не може да остане неусетен! Така Пловдив има своя нов акцент - постройка, която съчетава бизнес и жилища в едно.

Прекрасният архитектурен жанр на " Кепитал Сити Център " съчетава класика и съвременно строителство. Покривната част е развита по този начин, че да извършва жилищна функционалност. Тя е отделена със “стъклена” лента, играеща ролята на корниз. По този метод отделя долното тяло, с цел да се резервира общата съразмерност на постройката.

Освен жилища и офиси, тук има търговски център. Разположен на партера, той е с завършени тринайсет изцяло независими магазина с квадратури от 65 кв.м до 360 кв.м.

Pulse Fitness & Spa - с внимание към всеки подробност

Pulse Fitness & Spa PLOVDIV е новият дом на спортуващия пловдивчанин. Разположен наоколо до основни градски артерии на повърхност от 4000 кв.м, този клуб от най-награждаваната верига за фитнес и уелнес в България е едно същински всеобхватно преживяване. От приглушената светлина на кардио- и силовите зони със стотици спортни и фитнес аксесоари на най-престижните марки за фитнес съоръжение в света до мраморните плочи в СПА зоната и тлеещите в ъглите свещи, Pulse Fitness & Spa Plovdiv очарова с безупречно внимание към детайлите, към него има огромен паркинг за улеснение на посетителите.




Протеинов бар, чисти съблекални, солариум и парна баня, осеяна с тънък мирис на ментол и лавандула - това са единствено част от зоните, които дава Pulse Fitness & Spa.

Capital Trade Center - офиси от високия клас А



Capital Trade Center се намира на главния бул., свързващ Летище Крумово и центъра на града - Асеновградско шосе. Локация, мощно евентуална да бъде наречена „ новият бизнес регион на град Пловдив “. Бизнес комплексът предлага 10000 кв.м съвременни офис площи клас А, вид „ open space”.



Стъклената фасада по цялата височина на офис етажите обезпечава оптимално навлизане на естествена светлина в пространствата и безвредно проветряване. Изградена пожароизвестителна система, система за видео наблюдаване, СОТ, 24-часова жива защита, 12-часова рецепция, надзор на достъпа, под земята и надземен паркинг са единствено една част от плюсовете на Capital Trade Center. На партерния етаж, ситуирано на 1000 кв.м повърхност, се намира първокласното заведение за бързо хранене, предлагащо богато многообразие от храни и питиета както за чиновници на постройката, по този начин и за външни лица.

Луксозен хотел на улица „ Иван Вазов “



Прецизната реставрация промени постройката в 5-звезден хотел с съвременно предверие и лоби бар. Хотелът разполага с съвременно обзаведени стаи ​- те заемат три от етажите. Към тях са добавени пет жилището и пет мезонета ​- отделени на последните 3 етажа, плюс под земята паркинг. Югозападната фасада по ул. „ Одрин “ е решена симетрично, а в центъра й се вижда гръмък панорамен асансьор. Фасадите съчетават ефектно облицовката от гранит, окачени структурни фасади и безшпросни алуминиеви витрини. Терасите са декорирани с парапети и колони от ковано желязо и сенници от метал и стъкло. Покривното покритие е с медна ламарина.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР