Марица Пловдив отново триумфира с титлата от Държавното първенство по

...
Марица Пловдив отново триумфира с титлата от Държавното първенство по
Коментари Харесай

Марица Пловдив отново спечели титлата по волейбол при девойките до 20 години

Марица Пловдив още веднъж победи с купата от Държавното състезание по волейбол за девойки до 20 години. Отборът, воден от Петя Стаматова, победи във финала ЦСКА с 3:1. " Червените " останаха със сребърните медали за втора поредна година, а бронзът отиде при Левски-София, който се наложи над ЦПВК с 3:0 в разногласието за третото място.

Финалният шампионат, в който бяха разпределени местата от първо до осмо, се организира в зала " Багира " в Казанлък. Той е част от календара на Българска федерация волейбол за сезон 2022-2023.

В борбата за купата за втора поредна година се изправиха девойките на Марица и ЦСКА и резултатът още веднъж беше същият - 3:1. Срещата в Казанлък стартира с леко преимущество за столичния отбор, само че Марица изравни при 15:15 и до края на гейма позволи едвам три точки - 25:18.

Равенство беляза началото на втората част, а ЦСКА се откъсна при 17:12 и този път не позволи поврат, с цел да вземе гейма с 25:17. За пловдивчанки това бе единственият изгубен гейм във финалния шампионат.

Третият и четвъртият гейм минаха под контрола на шампионките, които се постановиха с 25:19 и 25:17.

По-рано столичните Левски-София и ЦПВК дефинираха бронзовия медалист. " Сините " се постановиха с 3:0 (25:16, 25:21, 25:21).

По време на награждаването, в което участваха административният шеф на БФВ Станислав Николов и президентът на волейболен клуб Казанлък Васил Аргиров, бяха раздадени и самостоятелни оценки. Шест състезателки получиха специфични призове, като с най-вече си потегли Марица.

Най-добър нападател: Виктория Димитрова (ЦСКА)
Най-добър разпределител: Димана Иванова (ЦСКА)
Най-добър реализатор на начален удар: Мария-Габриела Миличевич (Марица)
Най-добро либеро: Виктория Арнаудова (ЦПВК)
Най-добър централен блокировач: Боряна Ангелова (Марица)
Най-полезен играч (MVP): Ива Дудова (Марица)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР