Марица Останките на кошута Кибела бяха открити близо до Свиленград,

...
Марица Останките на кошута Кибела бяха открити близо до Свиленград,
Коментари Харесай

Бракониери убиха благородна кошута край Свиленград

Марица

Останките на кошута Кибела бяха открити покрай Свиленград, благородното животно е открито след сигнал на специалисти от фондация " По-диви Родопи ". Фондацията от години работи за връщането на тези животни в Източните Родопи. Благородният елен е един от общо 80-те освободени животни през последните пет години.
Кошутата е била освободена дружно с още шест други кошути на територията на дивечовъден сектор " Студен бунар ", Източните Родопи, през февруари тази година.

На пет от освободените благородни елени специалистите сложили GPS предаватели, което разрешава на екипите да наблюдават всяко тяхно придвижване в действително време, което е помогнало за установяването на гибелта на животното.

" Надяваме се взаимните действия на полиция, горски и ловни специалисти и природозащитни организации да доведат до залавяне на бракониерите, които да бъдат съответно осъдени ", сподели Стефан Аврамов, отговорник за разселването на елените към Фондация " По-диви Родопи ".

Благодарение на особено подготвеното куче Барс специалистите и полицията бързо намират останките и правят оглед на местопроизшествието.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по Наказателния кодекс. В случай че бъдат хванати, с изключение на наказването по наказателния кодекс бракониерите ще би трябвало да се разделят с правото си на лов и да заплатят обезщетение за убитaта кошута.

Koshuta

Убитата кошута Кибела. Снимка: " По-диви Родопи "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР