Марио Метушев заби нож в шията си, след като умъртви

...
Марио Метушев заби нож в шията си, след като умъртви
Коментари Харесай

Футболист наръга 97 пъти приятел пред очите на майка му

Марио Метушев заби нож в шията си, откакто умъртви Красимир
Подозирал, че жертвата го е предала

Бившият футболист на “Пирин ” и “Берое ” Марио Метушев ще търка доживот наровете за убийството на приятеля си от детинство Красимир Колджиев - Дзъмбо. Решението на Върховен касационен съд отпреди дни не предстои на обжалване. Метушев би трябвало да заплати и 550 000 лева на околните на убития. Зверството, осъществено през очите на майката на жертвата, потресе Пиринско. Съдебните медици преброиха 97 удара с нож в тялото на Красимир.

На 15 юни 2018 година сутринта нищо не предвещавало нещастието, която ще се разиграе. Двамата другари Красимир Колджиев - Дзъмбо и Марио Метушев се засичат на бензиностанция в Гоце Делчев и както прилича на другари, сядат да пийнат. Следобед купонът се придвижва в дома на бъдещата жертва, като към компанията се причисляват съседка и майката на Дзъмбо. Четиримата са в кухнята, бирите вървят една след друга. На пияна глава гостенинът се сеща, че приятелят му го е предал.

Преди години двамата почнали да се занимават с продажба на нарязан тютюн. През януари 2018 година някогашният футболист изискал от Красимир да пътуват дружно за Шумен, където да закарат 100 кг от стоката. Той трябвало да кара пилотен автомобил, само че отказал. Метушев тръгнал самичък, само че “изгорял ”. Полицейска инспекция открила незакония тютюн и футболистът получил условна присъда. Той затаил засегнатост към Дзъмбо и съмнение, че е бил предаден, което ненадейно избухнало с нова мощ, когато двамата пийнали порядъчно. Започва свада, която вбесява Марио. В яда си, той сграбчва кухненски нож и стартира да мушка домакина, където свари. Слабите опити на жертвата да се защищити не водят до триумф - Краси не съумява да се защищити и пада на земята.



Красимир Колджиев не е очаквал, че най-близкият му другар ще го нападне.

Виковете му чува майка му Надежда. Жената притичва и вижда окървавеното тяло на сина си. Тя е слаба, само че прави опит да спре килъра, хваща ножа за острието, само че не съумява да го измъкне. В суматохата си, дамата сграбчва стол и почва да постанова озверелия футболист, само че нищо не оказва помощ и Краси се отпуска неподвижен.

В един от разпитите пред Темида майката на жертвата споделя, че Марио се обърнал към нея с думите: “Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря ”. Усмихва є се, а тя изпада в още по-голям смут.

“Марио пристигна у нас, честити ми Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си приказват в кухнята със сина ми. Когато чух Краси да вика: “Мамо, помощ ”, влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята. Ръгаше го с нож! Извиках: “Марио, какво правиш ” и се пробвах да му взема ножа от ръцете. Хукнах и не знаех какво върша, сграбчих стол да го ударя. Марио се усмихваше. Така и не разбрах за какво го е направил. Помня, че синът ми си криеше очите с ръката, а Марио го ръгаше в гърдите. Никога не съм очаквала да се случи това ”, описа почернената майка през сълзи. Когато завършва с жертвата си, Марио като че ли идва на себе си. Той схваща какво е направил и взема решение да постави завършек на живота си. Той стартира да нанася удари с ножа и по себе си.

Първоначално леко се порязва на няколко места, само че най-после забива острието в шията си. Извиканите служители на реда идват за минути. Те заварват окървавеното тяло на Красимир, а в крайници му килърът с нож в шията. Извиканите на място лекари единствено установяват гибелта на жертвата, а футболистът е превозен в болничното заведение в Гоце Делчев. Направени са му няколко интервенции и животът му е избавен.

Часове преди убийството 42-годишният Красимир Колджиев честити във Facebook на всички настъпващия Рамазан Байрям. Получава бързо десетина отговора и поздравления, а късно вечерта към този момент не е сред живите. Месец по-рано той като че е предчувствал гибелта си. Споделя в профила си стихотворение със заглавие “Октомври ”. Приятелите му пишат, че октомври е надалеч, то той дава отговор “тогава може да ме няма ”. При аутопсията на Колджиев е открито, че са му били нанесени 97 удара с ножа в гръдната и коремната кухини, наранени са и вътрешните органи - сърце, бял дроб, меки тъкани и кръвоносни съдове на шията и коремните органи. Смъртта му настава от кръвозагуба.

Експертиза демонстрира, че в кръвта на умрелия има 2,87 промила алкохол, а в кръвта на Марио - 0,57 промила. Няма опиати или психоактивни лекарства, които съгласно околните му той е трябвало да пие. Те изясняват зверството с комбинацията от алкохол и антидепресанти, които повлияли на килъра. Девет дни след нещастието футболистът е изписан от болничното заведение и влиза в ареста. Преди дни Върховният касационен съд го прати доживот зад решетките за убийството, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Той беше защитаван от брачната половинка си - Виолета Метушева, която обаче не съумя да се пребори за по-леко наказване.

Метушев сменил 9 тима през футболната си кариера



Футболистът бил издирван и сменил няколко тима

Красимир и Марио са родени в Гоце Делчев, където се сприятеляват още в детството и стават неразделни. Метушев от ранна възраст се увлича по футбола и го прави своя специалност. Той е играч на “Пирин ”, “Велбъдж ”, “Ботев ”, “Черно море ”, “Черноморец ”, “Берое ”, “Янина ” (Гърция), “Пирин 1922 ” и “Бдин ” - Видин. От 2013 до 214 година е старши треньор на тима на ФК “Места 2005 ”-Хаджидимово. Марио Метушев добива известност след изявление на фена на “Пирин ”-Благоевград Константин Капчин през 2008 година Това става по време на дуела на “орлетата ” против Левски, изгубен с 0:4, като фенът е засегнат от аления картон на любимеца му. Така фразата “червен картон за Марио Метушев ” става интернет мем.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР