Маринка Данаилова от Разград дари част от пенсията си за

...
Маринка Данаилова от Разград дари част от пенсията си за
Коментари Харесай

Баба от Разград дари част от пенсията си за пострадалите в Турция

Маринка Данаилова от Разград подари част от пенсията си за потърпевшите от земетресенията в Турция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 165
Съвсем непринудено старата разградчанка решила да се включи в дарителската акция, проведена от Районното мюфтийство в лудогорския град, заяви за Българска телеграфна агенция районният мюфтия Мехмед Аля.

Той изясни, че тази заран, откакто получила пенсията си, Данаилова пристигнала в джамията и със сълзи на очи предоставила 200 лева Тя декларирала, че тези пари за нея значат доста, само че ги дава с наслада в името на това да помогне на хората, които имат по-голяма потребност. Това е покъртителен и стоплящ сърцата жест с голяма стойност, сподели районният мюфтия на Разград. Той изрече своята дълбока признателност към старата жена и ѝ пожела да бъде здрава, да резервира своята религия в положителното и да я предава на другите към нея. 

Мехмед Аля уточни, че доста хора в района демонстрират съпричастност и подават ръка за помощ към потърпевшите. Кампанията на Районното мюфтийство за набиране на парични дарения ще продължи до неделя. Дарения могат да се вършат както в молитвените храмове във всички обитаеми места на региона, по този начин и в самото Районно мюфтийство. Във вторник набраните средства ще бъдат импортирани по сметката на Главно мюфтийство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР