Мариана ван Зелер е една от най-добрите разследващи журналисти в

...
Мариана ван Зелер е една от най-добрите разследващи журналисти в
Коментари Харесай

Журналистката Мариана ван Зелер: Тези, които приемаме за врагове, също са хора


Мариана ван Зелер е една от най-хубавите проверяващи публицисти в света. Тя има награди „ Пийбоди “ и „ Дюпон “ и е най-известна с поредицата „ Трафиканти “ на „ National Geographic “. Журналистката разкри повече за рисковата си работа пред феновете на bTV.



„ Това, което ме изненадва и бих желала да е като обръщение - даже тези хора, които ние одобряваме за врагове, престъпно проявени, бандити, трафиканти, те са хора като нас “, показа тя. „ В множеството случаи поради неприятно стичане на събитията, неприятни избори, поради неравноправие, липса на фамилната среда, са стигнали до престъпния свят. Но те са майки, татковци, имат фантазии и очаквания, както всички нас. “

В предаването си Мариана разкрива детайлности за черния пазар, който управлява съвсем половината от цялата стопанска система на Земята. Никак не е елементарно тези хора да се съгласят да застанат пред камерата, даже и с маска, тъй че журналистката признава, че зад всяко изявление, което се е случило, стоят 100 отхвърли.

Мариана ван Зелер е направила любопитно изобретение за развиването на черния пазар по време на пандемията – незаконната търговия се е нараснала, само че от ден на ден дами потеглят по този път, с цел да изхранват фамилиите си.



„ Оказа се, че дамите по целия свят, в множеството случаи самотни майки, загубвайки работата си се пробват да намерят метод да изкарват пари, с цел да изхранват фамилиите си “, показа тя. „ Много от тях се включват в редиците на черните пазари и стигат до доста високи и даже управителни позиции. Така направихме епизода за кокаиновите кралици. “

Професията на 45-годишната жена е обвързвана с доста опасности. Тя не един път е попадала в рискови обстановки, в това число престрелки, когато хората от картела, които интервюира, са нападнати от конкурентен картел.

Още от 12-годишна Мариана е мечтала да стане журналистка. Тя и брачният партньор ѝ споделят тази пристрастеност, а синът им, който гледа предаванията ѝ, също мечтае да тръгне по този път.



Едно от най-страшните изявленията, които Мариана е правила, е с неонацисти в Съединени американски щати.

„ Да седиш против американски неонацисти, които се въодушевяват от принуждение и приказват за идна расова война, да схванеш по какъв начин те са свързани с групи в Европа и по целия свят, имат си мрежа, упражняват и възнамеряват бъдещи офанзиви. Това беше доста ужасно и ще ме държи още дълго време. “

Тази неделя следва да излезе вторият сезон на „ Трафиканти “, който ще ни
потопи по-дълбоко в света на незаконната търговия по време на пандемията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР