Маргарита Корольова, диетолог и кандидат на медицинските науки, в интервю

...
Маргарита Корольова, диетолог и кандидат на медицинските науки, в интервю
Коментари Харесай

Как да отслабнем след празниците

Маргарита Корольова, диетолог и претендент на медицинските науки, в изявление за Life.ru поучава по какъв начин да отслабнем по-бързо след новогодишните празници.

Специалистът акцентира, че който желае да смъкна непотребни килограми, 50 % от диетата му би трябвало да се състои от задушени зеленчуци.

Тя поучава да се употребяват най-малко 500 грама зеленчуци дневно. " Те освен основават условия за поддържане на имунитета, само че и обезпечават добра детоксикация, т.е. унищожаване на веществата, които са се натрупали в организма вследствие на корист с огромни количества сладкиши, мазнини и алкохол ", споделя тя.

Лекарят съобщи, че си коства да се включат витаминни добавки в менюто и да се употребяват повече протеини от натурален генезис. " Два до три пъти седмично варено месо, за хора на 45 години плюс един път на седмица ", добави тя.

Според диетолога солта би трябвало да се заобикаля, защото тя задържа течностите. Освен това Корольова предлага да се пие доста вода, с цел да може организмът бързо да се освободи от непотребните субстанции. " Ако премахнем солта и пием задоволително течности, ще свалим повече от половината от насъбраното тегло, незабавно ще усетите резултата ", сподели лекарят./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР