Мануел Роша, бивш дипломат от кариерата на Съединените щати, каза

...
Мануел Роша, бивш дипломат от кариерата на Съединените щати, каза
Коментари Харесай

Кой е Мануел Роша, американският дипломат, който призна, че е шпионирал за Куба?

Мануел Роша, някогашен посланик от кариерата на Съединените щати, сподели пред федерален арбитър в четвъртък, че ще се признае за отговорен по обвинявания в работа като разузнавач за комунистическа Куба от десетилетия.

Ето повече за Роша и едно от най-наглите изменничества в историята на американската външна работа, съгласно прокурорите по делото.

Кой е Мануел Роша?

73-годишният Роша стартира кариерата си в Държавния департамент на Съединени американски щати като чиновник, отговарящ за връзките с Хондурас през 1981 година Той също по този начин е работил в посолството на Съединени американски щати в Доминиканската република и в генералното консулство на Съединени американски щати в Италия.

Той е служил в Съвета за национална сигурност на Белия дом от 1994 до 1995 година в администрацията на президента Бил Клинтън.

Роша постави клетва като дипломат на Съединени американски щати в Боливия през юли 2000 година и е работил като консултант на командващия Южното командване на американската войска от към 2006 година до 2012 година, заяви Министерството на правораздаването,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР