Манипулаторът е човек, който използва лъжи и определено поведение, за

...
Манипулаторът е човек, който използва лъжи и определено поведение, за
Коментари Харесай

7 фрази, които манипулаторите използват, за да прехвърлят вината върху вас

Манипулаторът е човек, който употребява неистини и несъмнено държание, с цел да заблуждава останалите. Той или тя се пробва да поеме надзор над съзнанието на другите хора и употребява манипулативни тактики, с цел да реализира стремежи резултат и да ви употребява за личните си цели.

Ако бъде провокиран, този човек няма да признае измамата и неприятното си държание. Той ще продължи да лъже в опит да ви убеди, че грешите. Ето за какво идентифицирането на наличието на манипулативен човек в живота ви може да бъде мъчно.

Съществуват седем изречения, които манипулаторите употребяват, с цел да прикрият лъжливата си същина:

1. Защо все спориш?

Манипулаторите ще се опитат да извъртят обстановката по този начин, като че ли вие сте повода за казуса. Това може да бъде реализирано, като ви обвинят, че непрекъснато предизвиквате спорове.

Тази тактичност нормално се употребява сега, в който започнете да се съпротивлявате на това, което манипулаторът е направил. С други думи, той ще обърне всичко с главата надолу и ще стартира да ви упреква за своите действия.

2. Не ме разбираш

Въпреки че от време на време може и фактически да не ги разбирате, манипулаторите постоянно употребяват тази фраза, с цел да ви объркат. Обикновено прибягват до нея, когато са ви ядосали или разстроили. Като упорстват за недоумение, манипулаторите желаят да ви убедят, че не са създали нищо неправилно.

3. Не съм казал/а това

Тази фраза на манипулатора демонстрира потреблението на затъмняване (gaslighting) против вас. Тя отхвърля действителността и ви кара да се съмнявате в себе си и в спомените си. А това е явен знак освен за операция, само че и за психическо принуждение.

4. В теб има толкоз негативизъм!

Манипулаторите употребяват тази фраза, когато говорите за възприятията, които ви карат да изпитвате, или за нещата, които вършат. Те ще се опитат да ви убедят, че гледате на всичко с отрицателна предразположеност и затова сами сте причина за личното си злощастие. С други думи, те още веднъж ще намерят метод да трансферират виновността върху вас.

5. Твърде доста го мислиш

Тази фраза се употребява, когато сте почнали да осъзнавате, че сте излъгани. Щом се противопоставите на нещата, които манипулаторът прави, незабавно ще ви бъде казано, че мислите прекалено много, че сте параноици или че прибързвате със заключенията.

6. Ако не беше ти, нямаше да го сторя

Отмъстителният манипулатор съзнателно ще ви нарани, като в същото време ще ви изкара отговорни. Така че той евентуално ще каже, че нищо от това нямаше да се случи, в случай че не бяхте вие. А сходно държание може да подкопае психологичното ви здраве.

7. Твърде чувствителен/на си

Манипулаторите първо ви карат да страдате, а по-късно настояват, че сте прекомерно чувствителни. По същия метод те могат да ви обвинят, че ви липсва възприятие за комизъм. И в двата случая не можете да очаквате извинения за държанието им: постоянно ще бъдете единствените отговорни. Не е изненадващо, че пребиваването в обкръжението на подобен човек оказва негативно влияние върху психическото и прочувственото ви благоденствие.

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР