Маниоката е тропическо растение, суровина за направа на хранителния продукт

...
Маниоката е тропическо растение, суровина за направа на хранителния продукт
Коментари Харесай

Маниока - любимата африканска храна

Маниоката е тропическо растение, суровина за изработка на хранителния артикул тапиока. Тя може да се употребява сурова, сготвена, а от корените ѝ се извлича нишесте. Семената също се употребяват.

Продуктът тапиока е измежду обичаните хранителни артикули на африканските нации. Това се обуславя както от прелестните му вкусови качества, по този начин и от обстоятелството, че той задоволява 1/3 от питателните потребности или по-точно казано – към 500 милиона души оцеляват с помощта на този артикул. Освен в Африка, растението маниока е публикувано и в Южна Америка.

Тапиока има безпристрастен усет и високи хранителни качества. В страните, в които се отглежда маниока, тапиока е съществена съставна част на хляба. При приготвянето на ястия се комбинира с кокосово масло, кондензирано мляко и доста други сладки и солени хранителни артикули.

 Пържена Маниока

Има доста типове маниока, разграничени на такива с горчиви и такива със сладки корени. Само корените на сладките маниоки са ядливи, само че пък са небогати на протеини и хранителни субстанции. Това обаче ги прави подобаващи за комбиниране с други съставки, като да вземем за пример мляко.

Като преимущество се дефинират високите равнища на желязо и витамин B. Корените са дълги и заострени, с твърда, бяла или жълтеникава сърцевина. Тя е богата на скорбяла и огромни количества калций, фосфор, както и витамин С.

Най-широко е разпространяването на тапиока в Бразилия. Консумацията и се е трансформирала в нещо като мода и рентабилен бизнес, както там, по този начин и в доста райони отвън страната.

 Корен Маниока

Тапиоката постоянно се свързва с постни ястия и диети. Тя обаче е потребна и здравословна храна, носеща доста изгоди за човешкия организъм.

Консумацията и зарежда тялото с сила, като му носи огромни количества въглехидрати. Освен това в нея има доста ниски равнища на холестерол и мазнини, което я прави подобаваща храна за диети и за хора, страдащи от висок холестерол.

В маниоката и всички нейни производни се откриват още по този начин нужните за човешкото тяло диетични фибри. Приемът им има способността да понижава риска от неприятния холестерол и този от рак на дебелото черво. Използва се и както и предварителна защита на всевъзможни сърдечно-съдови болести и диабет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР