Манила. Продължава спасителната операция след земетресението във Филипините, в опит

...
Манила. Продължава спасителната операция след земетресението във Филипините, в опит
Коментари Харесай

AFP: Продължава спасителната операция след земетресението във Филипините

Манила. Продължава избавителната интервенция след земетресението във Филипините, в опит да се доближи до десетки хора, които се допуска, че са затрупани под постройка покрай Манила, която се срути ден по-рано от мощно земетресение, като броят на жертвите до този миг е 11, предава AFP .
Земетресението с магнитуд 6,3 удари в северозападната част на столицата в понеделник,според данни на Американската геоложка работа, като повреди летището и изплаши хората във високите етажи на постройките.
Най-засегната от труса е провинция Пампанга, която до момента са регистрирани всичките 11 смъртни случая, обявиха чиновници от избавителните служби. Десетки други са ранени от падащи отломки, в това число в Манила.
Броят на починалите може да се усили, защото спасителите обикалят целия район, с цел да се оценят вредите в изолирани селища, които са останали без електричество и връзки, след един от най-силните земетресения в региона от години.
Десетки спасители в град Порак са употребяват кранове и друга техника, с цел да разчистя срутена бетонна структура на четириетажна постройка, под която се намират до 30 души.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР