МАНИЛА, Филипините (АП) — Американските и филипинските сили започнаха най-големите

...
МАНИЛА, Филипините (АП) — Американските и филипинските сили започнаха най-големите
Коментари Харесай

Силите на САЩ и Филипините започнаха бойни учения в оспорваното Южнокитайско море

МАНИЛА, Филипините (АП) — Американските и филипинските сили започнаха най-големите си бойни учения от години в понеделник в проява на съюзническа огнева мощност покрай оспорваното Южнокитайско море това разтревожи Пекин.

Годишните учения на дългогодишните съдружници по контракта ще продължат до 10 май и ще включват повече от 16 000 техен боен личен състав, дружно с повече от 250 френски и австралийски сили.

Докато филипинските военни настояват, че образованието Balikatan — тагалог за „ един до друг “ — не е ориентирано към съответна страна, някои от главните им конфликтни сюжети се развиват в или покрай оспорваното Южнокитайско море, където китайци и Филипинската брегова защита и съпътстващите кораби вземат участие в поредност от все по-напрегнати териториални конфликти от предходната година насам.

При конфликти в противоречиви зони корабите на китайската брегова защита прибягват до водни оръдия, блокиране и други рискови маневри, които са аргументи пострадвания на личния състав на филипинския фл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР