Сваленият руски самолет носи йерархията на Вагнер, от номер 2 на Пригожин до неговите бодигардове

...
Манифестът на пътниците на самолета, който падна в Русия, е
Коментари Харесай

Манифестът на пътниците на самолета, който падна в Русия, е по същество кой кой е от наемниците на Вагнер, включително неговия втори- командващ, който кръсти групата с бойното си име, както и началника на логистиката, боец, ранен от въздушните удари на САЩ в Сирия, и поне един възможен бодигард.

И, разбира се, Евгений Пригожин себе си, водачът на Вагнер и бунтовник, за когото мнозина вярваха, че е белязан човек след краткотрайното му въстание през юни срещу руската армия.

Общо другите пътници включват шестима от лейтенантите на Пригожин, заедно с тримата - член на летателния екипаж. За ръководителите на компании, които бяха наречени от Кремъл като предатели, да пътуват заедно с един полет изглежда беше изключително нарушение на сигурността. Целта на пътуването беше неизвестна.

„Решението да се качат толкова много високопоставени хора в един самолет беше лошо решение, тъй като ключовите фигури трябва винаги да летят отделно“, каза Лу Осбърн, автор на предстоящата книга за наемниците. „Пригожин се чувстваше прекалено самоуверен. Може наистина да е бил накаран да се чувства като помилван.“

ДМИТРИЙ УТКИН

Дълго време се смяташе, че Уткин е основателят на Вагнер, но много анализатори сега казват това беше димна завеса за Пригожин, който едва наскоро призна водещата си роля в наемническата група.

Уткин, пенсиониран офицер от специалните части, член на военното разузнаване на ГРУ и ветеран от войните на Русия в Чечня , е отговарял за командването и бойната подготовка, според разследвания на Центъра за досиета и Bellingcat.

Някои от малкото разпространени негови снимки показват, че е имал татуировки в нацистки стил, а докладите твърдят, че обича нацистките символи . Военното му име беше Вагнер, очевидно препратка към немския композитор Рихард Вагнер, за когото се казваше, че е бил любимец на Адолф Хитлер, и това стана името на групата.

Уткин беше видян във видеоизлъчване от прием в Кремъл през декември 2016 г., което определено свързва Вагнер с президента Владимир Путин въпреки по-ранните му отричания, че групата има каквито и да е връзки с правителството.

ВАЛЕРИ ЧЕКАЛОВ

Чекалов служи като логистичен ръководител на Вагнер. Дългогодишен служител на Concord Holding - друга компания на Пригожин - той отговаряше за управлението на наемници, осигуряването на оръжия и управлението на бизнеса с петрол, газ и минерали в Сирия и Африка, каза Осбърн, който е следовател в All Eyes on Wagner, проект фокусирайки се върху групата.

САЩ санкционираха Чекалов за връзките му с Пригожин. Уреждането на пътуването на лидера на Вагнер е сред неговите отговорности, според руските медии.

ЕВГЕНИЙ МАКАРЯН

Макарян се би с Вагнер през 2018 г., когато беше ранен в Сирия, след като попадна под изтощителните въздушни удари на САЩ която уби десетки бойци на Wagner в това, което стана известно като битката при Khasham, според Центъра за досиета.

Той остава командир в групата, въпреки че малко се знае за точната му роля.

Също малко се знае за другите трима бойци на Вагнер в манифеста, сред които Александър Тотмин, Сергей Пропустин и Николай Матусеев. Поне един от мъжете се е бил в част, която е станала източник на Пригожин за осигуряване на лична охрана, според Центъра за досиета. Те бяха с организацията от години.

Полетният екипаж беше малко известен, но включваше пилот, втори пилот и стюардеса.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР