Мъничък робот, който се побира на върха на показалеца, е

...
Мъничък робот, който се побира на върха на показалеца, е
Коментари Харесай

Учени създадоха революционен робот, задвижван от светлина

М ъничък робот, който се побира на върха на показалеца, е по-самостоятелен от доста свои по-големи съперници. “Има дребни датчици във всеки край, които могат да засичат светлина. Така той се движи към източниците на по-силна светлина, самичък търси своите енергийни източници ”, изясни пред Voice of America Кайл Джонсън, съавтор на прототипа. Така, на процедура, роботът може да се движи постоянно, употребявайки светлина, само че също и радиовълни, без потребността от акумулатори, съобщи .

Екип на университет във Вашингтон специализира в потреблението на материали, които щадят околната среда, с цел да създават електроника. Сред достиженията им са също биоразградими компютърни мишки, летящо оригами, което трансформира формата си по време на полет.

Всичко е ръчно моделирано от учените, което от време на време е предизвикателство и постанова потреблението на микроскоп за сглобяването на обособените елементи. „ Електрониката е пристрастеност за мен от дете, само че да работя с толкоз дребни мащаби е нещо, което даже не съм си представял, че е допустимо ”, сподели Висенте Аройос, докторант в университета.

" Тук имаме нужното съоръжение, с цел да сътворяваме своите прототипи, в това число тази система за лазерна микрообработка ", сподели Викрам Айер, помощник в университета Вашингтон.

Роботът, с размер на дребна монета, може да носи товар, три пъти по-тежък от него самия, до момента в който в същото време събира информация от околната среда.

" Целта ни е да накараме тези роботи дружно да могат да извършват по-сложни задания. Например, мониторинг на цяла индустриална зона ", изясни Закъри Енгълхард. Екипът също по този начин се надява да може да приложи системата за рационализиране на здравна инсталация и за изследвания в Космоса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР