Манчестър Юнайтед обяви 115,5 милиона паунда загуби за финансовата година,

...
Манчестър Юнайтед обяви 115,5 милиона паунда загуби за финансовата година,
Коментари Харесай

Юнайтед с рекордни загуби

Манчестър Юнайтед разгласи 115,5 милиона паунда загуби за финансовата година, която завърши през юни 2022. Така загубите на клуба спрямо миналата година се усилват с 23 млн., като " алените дяволи " записват и най-високия бюджет за заплати на футболисти в историята на Висшата лига - 384 млн.

Изпълнителният шеф на клуба Ричард Арнолд въпреки всичко очерта и позитиви, най-много нарастването с 18 % на приходите, които доближават 583 млн. паунда. Притеснителен за почитателите ще бъде и фактът, че дългът на тима е повишен с близо 100 милиона - от 419 на 514 млн.

" Резултатите за фискалната 2022-ра година рефлектират възобновяване от пандемията, завръщането на почитателите и новите ни комерсиални партньорства, както обаче и увеличени вложения в състава на първия отбор. Негативен резултат върху резултатите има и неналичието на предсезонно турне през юни 2021, както и отслабването на паунда ", разяснява Арнолд.

След привличането на Кристиано Роналдо, Рафаел Варан и Джейдън Санчо през предишния сезон, бюджетът за заплати на Юнайтед е повишен с 19 %, като по този метод клубът усъвършенства върха на Манчестър Сити от 355 милиона паунда за заплати на играчи. " Основната задача на нашия тим е да печели мачове и да забавлява почитателите ни ", изясни нарастването Арнолд.

Впечатление прави, че на Манчестър Юнайтед е коствало 24,7 милиона паунда, с цел да се разделят с някогашния управител Оле Гунар Солскяр и краткотрайния ментор Ралф Рангник, който трябваше да заеме консултантска роля в клуба, само че това не се случи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР