Манчестър Юнайтед не успя да победи Нюкасъл в двубоя между

...
Манчестър Юнайтед не успя да победи Нюкасъл в двубоя между
Коментари Харесай

Нюкасъл излъга Манчестър Юнайтед и взе точка на „Олд Трафорд”

Манчестър Юнайтед не съумя да победи Нюкасъл в дуела сред двата отбора от 11-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на „ Олд Трафорд ” приключи без голове – 0:0, като домакините са тези, които би трябвало да съжаляват повече за пропуснатата победа. Тимът на Ерик загар Хаг пропусна няколко „ златни ” шанса през втората част, които несъмнено ги лишиха от трите точки.

Така „ алените дяволи ” записаха първото си тъждество от началото на сезона в Англия, до момента в който Нюкасъл продължи серията си без проваляне във Висшата лига.

Двата отбора остават „ съседи ” във краткотрайното класиране. Манчестър Юнайтед е пети с актив от 16 точки, а „ свраките ” са шести с точка по-малко.

Мачът стартира с положително състояние за домакините, при което Фред имаше опция да стреля от границата на наказателното поле, само че не уцели вратата на Ник Поуп. Само пет минути след първия съдийски сигнал гостите от Нюкасъл имаха искания за дузпа, след съществено единоборство сред Калъм Уилсън и Рафаел Варан, само че реферът Крейг Поусън бе безапелационен, че углавен удар няма.

В 13-ата минута Джейдън Санчо опитва шанса си с отдалечен удар, само че прати топката около вратата.

В 22-ата минута гостите от Нюкасъл стигнаха до отлична опция пред наказателното поле на домакините. Жоелинтон проби доста добре фронтално против вратата, само че бе препънат от Фред, който се опита да избие топката с шпагат. Главният рефер видя непозволени дейности от халфа на „ алените дяволи ” и отсъди свободен удар на няколко метра пред пеналта.

Зад топката застана Трипиър, който стреля, само че я прати в стената. Последва центриране на Трипиър към Жоелинтон, а нападателят стреля с глава, само че прати коженото кълбо в напречната греда. За благополучие на Жоелинтон топката още веднъж попадна в него и той още веднъж стреля, само че този път в десния непряк дирек, след което защитник на Юнайтед мазета в ъглов удар.

Най-добрата обстановка за Манчестър Юнайтед през първата част пристигна в 38-ата минута, когато Антъни излезе на стрелкова позиция и насочи първия прецизен удар за „ Червените дяволи ” в мача. След контраофанзива на домакините, Санчо бе изведен отляво, напредна и откри Антъни в наказателното поле, който овладя и стреля по диагонала. Ник Поуп обаче бе на мястото с мазета с крайник.

Втората част стартира чудесно за домакините, които стигнаха до два гола за две минути, само че и двете попадения бяха анулирани. Първо Санчо комбинира с Роналдо, а португалецът прати топката в мрежата, само че страничният рефер отсъди засада при подаването. Секунди по-късно Фабиан Шер върна топката към Поуп от свободен удар, Роналдо пресече преди вратарят на гостите да играе с топката и осъществя във вратата, само че и този гол бе анулиран от рефера Крейг Поусън, който отсъди, че играта не е била възобновена и подвигна жълт картон на Роналдо.

В 62-ата минута Санчо центрира към Каземиро, само че бразилецът се строполи на терена след най-малък контакт с Бърн, след което обаче Антъни стреля, само че право в тялото на Ник Поуп.

В 81-ата минута футболистите на Манчестър Юнайтед стигнаха до директен свободен удар пред вратата на Нюкасъл. Въпреки че топката бе заложена на към 26 метра от голлинията на вратата на гостите, Маркъс Рашфорд реши да стреля непосредствено, само че прати коженото кълбо над вратата.

Две минути преди края на постоянното време Юнайтед пропусна неповторим късмет. Маркъс рашфорд бе изведен зад защитата на Нюкасъл, напредна и с лекост преодоля излезлия да го пресрещне Нико Поуп. Англичанинът комбинира с Фред на точката на дузпата, само че не съумя да уцели опразнената врата на гостите и прати топката в навън.

В петата минута от продължението на мача Маркъс Рашфорд също направи очевиден пропуск, не успявайки да засече тъкмо с глава чудесно центриране на Каземиро.

Така дуелът на „ Олд Трафорд ” приключи без победител, а двата отбора се задоволиха единствено с по точка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР