Манчестър Юнайтед и Бенфика завършиха сделката за наема на младия

...
Манчестър Юнайтед и Бенфика завършиха сделката за наема на младия
Коментари Харесай

Ман Юнайтед и Бенфика се договориха за защитник

Манчестър Юнайтед и Бенфика приключиха договорката за наема на младия бранител на англичаните Алваро Фернандес, който ще доиграе сезона в лисабонския гранд. 20-годишният ляв бек и до момента беше преотстъпен - в Гранада, само че от “Олд Трафорд ” си го върнаха и незабавно го препратиха към португалския отбор.

Според Фабрицио Романо в контракта за наем има уговорка, съгласно която Бенфика може да откупи играча против 6 млн. евро. Тази уговорка автоматизирано ще се задейства, в случай че Фернандес запише най-малко 50% от дуели на “орлите ” като титуляр до лятото.

Дори испанецът да стане благосъстоятелност на Бенфика, Манчестър Юн ще може да си го върне против закрепена сума, откакто такова изискване е записано в сделката.

Отделно “червените дяволи ” имат преимущество при получена оферта за Фернандес да могат да насочат същото предложение, като в този случай Бенфика ще е задължен да им продаде футболиста на тях. Освен това клубът от “Олд Трафорд ” си е подсигурил и % от последваща продажба на състезателя.

Фернандес е младеж на Ла Коруня и Реал Мадрид, а през 2020 година е притеглен от Юнайтед със свободен трансфер. Той е считан за обещаващ гений, само че по този начин и не съумя да пробие в първия състав, като бе отдаван чартърен първо на Престън, а послед и в Гранада.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР