Манчестър Сити следи внимателно публичния конфликт между Лионел Меси и

...
Манчестър Сити следи внимателно публичния конфликт между Лионел Меси и
Коментари Харесай

"Манчестър Сити" опитва да вземе Меси

" Манчестър Сити " следи деликатно обществения спор сред Лионел Меси и управлението на " Барселона " и ще се опита да притегли аржентинеца, в случай че той реши да напусне " Камп Ноу ", оповестява ESPN. Английските вестници " Манчестър Ивнинг Нюз " и " Сън " също настояват, че първенецът на Англия изследва опцията за трансфер. Меси се скара обществено със спортния шеф на " Барса " Ерик Абидал, който упрекна играчите за уволнението на треньора Ернесто Валверде. 

32-годишният Меси има уговорка в контракта си, която му разрешава да си тръгне от клуба без трансферна сума в края на сезона, в случай че не се усеща благополучен. Все още не е ясно обаче дали сходна уговорка важи за противник на " Барселона " в Шампионската лига като " Манчестър Сити ". ESPN твърди, че първенците във Висшата лига признават, че е малко евентуално Меси да напусне " Барса ", само че те ще наблюдават, в случай че въпреки всичко звездата реши да си тръгне през лятото или през 2021, когато изтича актуалният му контракт.

" Манчестър Сити " ще е любимец за подписа на Меси, защото той е в близки връзки с мениджъра Пеп Гуардиола, спортния шеф на клуба Чики Бегиристайн и изпълнителния шеф Феран Сориано. Меси е работил и с тримата в " Барселона ". С Гуардиола аржентинецът завоюва три трофеи в Испания и две в Шампионската лига в интервала 2008-2012. " Сити " е и от дребното клубове, които могат да си разрешат заплатата на аржентинеца, която е към 60 млн. евро на година. 

Италианският вестник " Гадзета дело Спорт " пък твърди, че " Ювентус " може да се опита да вземе Меси и да го събере в един тим с Кристиано Роналдо. Другите клубове, които са вероятни разновидности пред аржентинеца, са " Ман Сити ", ПСЖ, " Манчестър Юн " и " Интер ".

Man City, Man Utd, Inter, Juventus and PSG are all interested in signing Lionel Messi, who could leave Barcelona this summer, according to La Gazetta dello Sport
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР