Манчестър Сити разби Лийдс Юнайтед със 7:0 у дома в

...
Манчестър Сити разби Лийдс Юнайтед със 7:0 у дома в
Коментари Харесай

Седемзвезден Сити разпиля Лийдс на „Етихад“

Манчестър Сити разруши Лийдс Юнайтед със 7:0 вкъщи в дуел от междинния 17-и кръг в британската Висша лига.

Шампионите на Англия не оставиха шансове на противника и осъществиха седем безответни попадения в мрежата на Илан Мелие. Тон за разгрома даде Фил Фодън, който се разписа още в 7-та минута, откакто Стюарт Далас не съумя да почисти топката при неговия изстрел. Малко по-късно Джак Грийлиш повиши на 2:0 след гол с глава, пристигнал след центриране на Риад Марез. До почивката резултатът стана типичен след точната намеса на Кевин Де Бройне. След паузата „ жителите “ нанизаха още четири гола.

Марез и още веднъж Де Бройне бяха в прегръдките на съотборниците си след две асистенции на влезлия от пейката Илкай Гюндоган, а бранителите Джон Стоунс и Нейтън Аке оформиха крайния резултат с два бързи гола в заключителния четвърт час. Така, „ небесносините “ дръпнаха с четири точки пред втория в таблицата Ливърпул, който приема Нюкасъл в четвъртък. Лийдс продължава да бъде покрай рисковата зона, като е 16-и с 16 точки, на пет от намиращия се под чертата Бърнли, който е с два мача по-малко от „ белите “. В идващия кръг Лийдс посреща Арсенал, до момента в който Сити са посетители на Нюкасъл.

В другия мач от програмата във вторник, Астън Вила реализира четвърти триумф в шест мача за състезание под управлението на Стивън Джерард, откакто надделя Норич с 2:0 като посетител. Точни за триумфа на бирмингамци бяха Джейкъб Рамзи и Оли Уоткинс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР