Манчестър Сити приема Челси на Етихад Стейдиъм“ в двубой, в

...
Манчестър Сити приема Челси на Етихад Стейдиъм“ в двубой, в
Коментари Харесай

Манчестър Сити вдига титлата срещу Челси

Манчестър Сити приема Челси на „ Етихад Стейдиъм “ в дуел, в който „ жителите “ ще отпразнуват третата си поредна шампионска купа и петата такава в последните шест сезона. Тя стана факт, откакто през вчерашния ден Арсенал загуби от Нотингам Форест и остана на четири точки от първенците, в случай че „ артилеристите “ имат единствено още един мач до края на сезона.

Тимът на Джосеп Гуардиола е в серия от 11 следващи триумфа в Премиър лийг. Поредицата от домашен победи пък възлиза на 16 поредни срещи във всички шампионати. В добавка Сити стигна до финала в Шампионската лига и финала за Купата на Англия, което значи, че „ жителите “ са единствено на два мача от исторически за клуба требъл.

Дербито с Челси е последният домашен конфликт за Манчестър Сити през този сезон, тъй че тимът ще бъде награден точно след последния съдийски сигнал на тази среща. След това „ небесносините “ имат гостувания на Брайтън и Брентфорд.

Манчестър Сити към този момент три пъти победи Челси през актуалната акция – веднъж за шампионата и по един път в „ Карабао Къп “ и ФА Къп. Преди днешния конфликт лондончани са на цели 42 точки зад първенците.

Джосеп Гуардиола е направил цели девет промени спрямо реванша с Реал Мадрид. Единствено Кайл Уокър и Мануел Аканжи резервираха местата си в стартовия състав. Шанс получават играчи като Щефан Ортега, Калвин Филипс, Серхио Гомес и Коул Палмър. Най-големите звезди на „ жителите “ са на пейката за началото.

Франк Лампард е подхванал пет корекции от равенството с Нотингам Форест. Кепа Арисабалага, Уесли Фофана, Сесар Аспиликуета, Рубен Лофтъс-Чийк и Кай Хавертц започват за сметка на Менди, Бадиашил, Ковачич, Мадуеке и Феликс.

Манчестър Сити: Ортега, Уокър, Аканжи, Лапорт, Гомес, Люис, Филипс, Фоудън, Марез, Палмър, Алварес

Челси: Кепа, Аспиликуета, Фофана, Силва, Чалоба, Хол, Галахър, Фернандес, Лофтъс-Чийк, Стърлинг, Хавертц

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР