Манчестър Сити постигна победа с 2:1 като гост на Шефилд

...
Манчестър Сити постигна победа с 2:1 като гост на Шефилд
Коментари Харесай

Манчестър Сити с драматична победа над Шефилд Юнайтед, Холанд с гол и изпусната дузпа

Манчестър Сити реализира победа с 2:1 като посетител на Шефилд Юнайтед в мач от третия кръг на Висшата лига. „ Гражданите “ не престават да се безгрешни от началото на сезона и имат цялостен актив от 9 точки, до момента в който „ остриетата “ към момента нямат нито една точка.

Головата машина на Сити Ерлинг Холанд пропусна куп положения, в това число и дузпа, само че в последна сметка означи. Холанд насочи общо 9 удара на „ Брамал Лейн “. Шефилд виждаше точката в края на мача, когато изравни, само че Сити бързо си върна задатъка и завоюва.

Манчестър Сити разумно стартира срещата по-активно от своя противник и след едвам 20 минути игра възпитаниците на Пеп Гуардиола откриха път към вратата на Шефилд, само че попадение на Нейтън Аке не бе зачетено поради засада.

Осем минути по-късно гостите бяха покрай попадение, откакто Хулиан Алварес бе открит на стрелкова позиция, само че стреля право в тялото на вратаря Уесли Фодаринъм.

В 35-ата минута Джон Игън игра с ръка в наказателното поле и австралийският арбитър Джаред Жиле уточни бялата точка. С осъществяването се нагърби Ерлинг Холанд, който шутира право в левия непряк дирек.

В 51-вата минута норвежкият нападател се регистрира с още един очевиден пропуск. Той получи брилянтно подаване в наказателното поле и от близка отдалеченост прати топката около левия непряк дирек.

В 59-ата минута Родри стреля вляво от вратата, а две минути по-късно Ерлинг Холанд направи нов огромен пропуск. Нападателят имаше времето и пространството в наказателното поле, откакто овладя фино подаване, само че ударът му бе елементарно избавен от вратаря.

В 62-рата минута Хулиан Алварес нанесе акуратен удар към десния ъгъл, само че със сетни старания Уесли Фодарингъм съумя да избие в корнер.

Минута по-късно натискът на Манчестър Сити най-накрая даде резултата, откакто Джак Грийлиш даде ужасно центриране за непокрития Ерлинг Холанд, а той от близка отдалеченост с глава този път не сбърка – 0:1.

В 71-вата минута попадение на норвежеца не бе прието поради нередовна позиция.

Шефилд изненадващо съумя да стигне до изравнително попадение в 85-ата минута, когато Кайл Уокър сгреши при изнасянето на топката, това докара до бърза замяна на пасове сред играчи на „ остриетата “, Джейдън Богъл стреля диагонално в десния ъгъл и не остави шансове на Едерсон – 1:1.

Манчестър Сити отговори неотложно и в 88-ата минута още веднъж излезе напред в резултата. Кайл Уокър лиши топката на тъча, проби в наказателното поле и комбинира с Фил Фодън, който я спря за Родри, а той с мощен удар в горния десен ъгъл оформи крайното 2:1 в интерес на Манчестър Сити.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР