Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3 у дома в зрелищен

...
Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3 у дома в зрелищен
Коментари Харесай

Няма такъв мач! Уникално футболно зрелище

Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3 вкъщи в зрелищен реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига, който ще остане в историята и след загуба с 0:1 в първата среща отпада от шампионата поради голове на непознат терен, до момента в който " шпорите " срещат Аякс в борбата за финала.

Мачът стартира вихрено и Рахим Стърлинг откри резултата с попадение едвам в 4-ата минута след асистенция на Де Бройне, с което заличи задатъка на Тотнъм от първата среща (1:0). Голмайсторът на " шпорите " от мача в Лондон Хюн Мин Сон обаче попари " Етихад " с две попадения за три минути при бързи контраатаки в 7-ата (1:1) и 10-ата минута (1:2). Буквално в идната ата Бернардо Силва изравни след асистенция на Агуеро и удар от близко (2:2).

Головата фиеста не спря и в 21-ата минута Манчестър Сити се приближи на попадение от класирането в идната фаза, като композиция Де Бройне - Стърлинг още веднъж се оказа резултатна (3:2). До края на полувремето и двата отбора имаха благоприятни условия, въпреки и не толкоз чисти, само че не вкараха нов гол.

Втората част стартира с напън на домакините от Манчестър и Де Бройне, Стърлинг и Бернардо Силва се озоваха на голова позиция, само че не съумяха да се разпишат. Минути по-късно Юго Лорис избави Тотнъм с феноменална изява след шут на Де Бройне от границата на наказателното поле.

Тотнъм отвърна с удар на Йоренте, само че Едерсон се оправи. В идната офанзива обаче Кевин де Бройне откри Серхио Агуеро и аржентинецът не сгреши, насочвайки топката около гредата за 4:2, при което Сити продължаваше на 1/2-финал.

Четвърт час преди края драмата стана цялостна, откакто Фернандо Йоренте вкара за 4:3, само че топката се отби в ръката му. След ВАР реферът Джунейт Чакър зачете попадението и Тотнъм още веднъж излезе с едни гърди напред в борбата за идната фаза. " Гражданите " натиснаха съществено в последните 15 минути, а Илкай Гюндоган направи фрапиращ пропуск след страховит пас на резервата Сане.

В последните минути Манчестър Сити вкара по този начин мечтания гол, дело на Стърлинг след пас на Агуеро, само че насладата на " жителите " продължи единствено няколко секунди и попадението беше анулирано след ВАР поради засада, а Тотнъм продължи към 1/2-финала. Минус в първата среща с Аякс за " шпорите " обаче ще бъде неналичието на звездата Хьон Мин Сон, който получи жълт картон и ще бъде осъден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР