Манчестър Сити победи с 3:0 Уулвърхемптън като гост в мач

...
Манчестър Сити победи с 3:0 Уулвърхемптън като гост в мач
Коментари Харесай

Манчестър Сити укроти вълците за 15 минути, Холанд пак вкара

Манчестър Сити победи с 3:0 Уулвърхемптън като посетител в мач от осмия кръг на британската Висша лига. " Гражданите " си свършиха работата единствено след четвърт час игра. Двубоят на " Молиню " стартира с минута безмълвие в памет на кралица Елизабет II, след което беше изпълнен и новият химн на Англия: " Бог да пази Краля ".

Джак Грийлиш откри резултата още преди да е минала и една минута. Де Бойне центрира в дребното наказателното поле, където британският национал засече топката, с цел да даде ранен задатък на първенците. " Гражданите " укротиха противника с втори гол в 15-ата минута. Бернардо откри Холанд, който напредна и с удар от границата на наказателното поле означи своя гол №14 за Сити във всички шампионати.

След още четвърт час " вълците " останаха с човек по-малко, откакто Колинс влезе непосредствено с бутоните в корема на Грийлиш.

Уулвс стартира сносно втората част, макар че бе с човек по-малко. В 60-ата минута Айт-Нури проби отляво, след което откри Гедеш в наказателното поле. Последният обаче пропусна страхотна опция.

Постепенно Сити подвигна оборотите и довърши Уулвс. В 68-ата минута Де Бройне, който центрира ниско по земя, а Фоудън засече с елегантно допиране - 0:3.

Успехът качи Сити на върха в класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга. Тимът на Пеп Гуардиола има 17 точки, с две повече от втория Арсенал, който на следващия ден гостува на Брентфорд.

60 секунди по-късно мачът беше пресечен, с цел да се отдаде респект на кралица Елизабет II, която ръководи Обединеното кралство 70 година, най-дълго в цялата история. Тя беше приветствана от целия стадион, след което мачът се възобнови, само че това беше последното значимо събитие и Сити завоюва с 3:0./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР