Манчестър Сити победи с 3:0 Астън Вила и се доближи

...
Манчестър Сити победи с 3:0 Астън Вила и се доближи
Коментари Харесай

Давид Силва твърди, че е докоснал топката при гола на Де Бройне, но ВАР не намери доказателства за това

Манчестър Сити победи с 3:0 Астън Вила и се приближи на три точки зад водача Ливърпул, който е с мач по-малко. Шампионите изиграха мощно второ полувреме, в което резолираха и трите си попадения, само че вторият гол, записан на името на Кевин Де Бройне, породи много полемики. Белгиецът центрира топката, която мина през няколко играчи, след което в последния миг Рахийм Стърлинг, намиращ се пред Том Хийтън, се отдръпна и топката влезе във вратата. ВАР четири минути преглежда обстановката за възможна засада на британския национал, само че попадението в последна сметка бе зачетено.

При самото центриране на Де Бройне обстановката е много тънка може би Стърлинг е на една линия с последния защитник, само че изрично е несъмнено, че в случай че Давид Силва допира топката, то крилото на Сити е в състояние на засада. Видеоасистентите очевидно не са видели това, само че след дуела самият Кевин де Бройне споделя, че голът не би трябвало да бъде присъждан на него, защото Давид Силва е декларирал, че е докоснал топката.

Според формалния уебсайт на Премиър лийг вторият гол на Манчестър Сити е бил зачетен, тъй като няма изрично повтаряне, доказващо, че Давид Силва е играл с топката. Испанецът обаче е споделил на основния рефер Греъм Скот, че е направил тъкмо това. Въпреки това решението бе друго.
Премиър лийг 10 кръг, събота 26 октомври  Манчестър Сити 3:0краен резулат  Астън Вила
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР