Манчестър Сити определено е най-добрият отбор в Европа през този

...
Манчестър Сити определено е най-добрият отбор в Европа през този
Коментари Харесай

Безмилостен Манчестър Сити разгроми Реал за финал в Шампионска лига

Манчестър Сити несъмнено е най-хубавият тим в Европа през този сезон. Но дали ще победи в най-авторитетния клубен шампионат – Шампионска лига, ще разберем на 10 юни в Истанбул, когато ще се изправят против италианския Интер.

Английският отбор, воден от Хосеп Гуардиола, бе безсърдечен в реванша от полуфиналите на шампионата против Реал Мадрид. След 1:1 от първия мач в този момент „ жителите “ тотално надиграха испанския гранд с 4:0 на собствен терен.

В воин на домакините се трансформира Бернардо Силва, който осъществя два гола.

Срещата на стадион „ Етихад “ стартира с блестящи намеси на вратарят на „ белите “ Тибо Куртоа, само че през цялята намира се видя, че Карло Анчелоти няма никакъв отговор на играта на домакините. През първото полувреме шансове да се разпишат имаха Холанд, Родри, Джон Стоунс и Джак Грийлиш.

Резултатът бе открит в 23-ата минута, когато Кевин Де Бройне направи следващ брилянтен пас, а Силва не даде късмет този път на Куртоа да отрази.  До края на първата част единствената обстановката за Реал, която може да се означи, бе извънредно плътният и мощен удар на Тони Кроос, който срещна напречната греда. Вместо да изравни, мадриският отбор получи второ попадение – Силва се разписа за повторно в 37 мин.

 Снимка: БГНЕС/EPA

На почивката статистиката беше плашеща. Английският гранд владееш топката в съвсем 80% от игровото време и сътвори двуцифрен брой положения.

През второто полувреме Едер Милитао си вкара автогол и още веднъж направи Куртоа беззащитен, а влезлият като запаса Хулио Алварес оформи крайното 4:0.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Сити има късмет да завоюва три трофея този сезон. Освен финала в Шампионска лига, “небесносините “ са на 3 точки от първото място в британската Висша лига, а на 3 юни ще спорят и за Купата на Англия против Манчестър Юнайтед. Ако завоюват и три фронта, ще изравнят достижението точно на „ алените дяволи “ от требъл, изработен през сезон 1998/99 година

Манчестър Сити в никакъв случай не е играл с Интер и финалът в Шампионска лига ще бъде първият им конфликт.

 Снимка: БГНЕС/EPA
Етикети: Манчестър СитиРеал МадридШампионска лига
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР