Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед играят при 3:1 в градско

...
Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед играят при 3:1 в градско
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 3:1, гол на Халанд

Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед играят при 3:1 в градско дерби от 27-ия кръг на Висшата лига. Срещата се предава директно по DIEMA SPORT 2. На Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от дуела. В 7-ата минута Маркъс Рашфорд откри резултата. В 56-ата минута Фил Фодън изравни, а в 80-ата минута направи цялостен поврат. В продължението на мача се разписа и Ерлинг Халанд. 

Срещата стартира с предстоящ домашен напън. Във 2-ата минута Фил Фодън опита удар от далечна отдалеченост, който след рикошет излезе в корнер. Малко по-късно Ерлинг Халанд опита удар с глава, само че скочи по-рано и прати кълбото в навън. 

В 7-ата минута " алените дяволи " шокираха " жителите ". Бруно Фернандеш получи пас от дълбочина от Анде Онана. Португалецът овладя пред противникото наказателно поле и върна към Маркъс Рашфорд. Нападателят беше непокрит и с брилянтен удар от над 20 метра в горния десен ъгъл не остави шансове на Едерсон - 0:1. 

В 14-ата минута Бернардо Силва откри Фил Фодън в наказателното поле. Англичанинът насочи удар, който Андре Онана мазета в корнер. Малко по-късно Жереми Доку проби отляво и откри Бернардо Силва, чийто удар беше блокиран. В 17-ата минута Рубен Диаш сбърка, като разреши на Рашфорд да му отнеме топката. Нападателят обаче не съумя да овладее добре и пропусна опцията да излезе самичък против Едерсон. 

В 19-ата минута Кевин де Бройне със страховит пас изведе Фил Фодън самичък против Онана. Фланговият нападател напредна, а Онана излезе да съкрати ъгъла си и отрази удара му. Шест минути по-късно Родри шутира от далечна отдалеченост, а след рикошет топката излезе в деветия корнер за " жителите " от началото на мача. 

В 32-ата минута Доку още веднъж проби отляво и опита удар, който беше блокиран от Диого Далот. Каземиро опита да почисти с глава, само че сбърка, а от това не съумя да се възползва Ерлин Халанд. Норвежецът насочи удар с глава, който не откри задачата. Минута по-късно Рафаел Варан не съумя да почисти добре центриране на Кевин Де Бройне. Топката се озова в Родри, който от 11-12 метра насочи удар от придвижване, само че Онана внимаваше и мазета. 

Натискът на " жителите " продължи и в 37-ата минута удар от близка отдалеченост на Фодън беше блокиран. В края на полувремето Доку центрира, а Рафаел Варан в последния миг изпревари Ерлинг Халанд и мазета. Топката се озова във Фил Фодън, който шутира мощно, само че Коби Мейно блокира топката. Минута по-късно Фодън смъкна с глава топката за Халанд, само че норвежецът от един метър не съумя да откри опразнената врата и направи непростителен пропуск. 

Втората част стартира с напън на Сити. В 49-ата минута Бернардо Силва продължи топката към Жереми Доку отляво. Белгиецът центрира остро към далечната греда, а единствено положителната интервенция на Андре Онана, който мазета топката, попречи на Фил Фодън да вкара на празна вратата. 

В 56-ата минута крепостта на " алените дяволи " падна. Родри подаде към Фил Фодън отдясно. Крилото влезе малко във вътрешността и с брилянтен удар от към 20 метра в горния десен ъгъл направи Онана беззащитен - 1:1. 

В 71-ата минута Онана се оправи с удар от далечна отдалеченост на Кайл Уокър. Малко по-късно Едерсон влезе твърдо в краката на Алехандро Гарначо в наказателното поле, като вратарят съумя първи да играе с топката, заради което съдията реши да не дава дузпа за " алените дяволи ". 

В 80-ата минута Сити направи цялостен поврат. Фил Фодън получи пред наказателното поле и подаде към Хулиан Алварес. Аржентинецът пусна извеждащ пас към Фодън, който навлезе в наказателното поле отляво и пусна топката под плонжа на Онана за 2:1. 

В първата минута на добавеното време на втората част мощен удар на Де Бройне от далечна отдалеченост мина рисково около вратата. Малко по-късно Софиан Амрабат не съумя да овладее пас на Каземиро и това разреши на Родри да му отнеме пред наказателното поле. Испанецът пусна пас към Ерлинг Халанд, който от този път не сбърка и с удар в далечния ъгъл вкара за 3:1. 

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 3:1

0:1 Маркъс Рашфорд (7)

1:1 Фил Фодън (56)

2:1 Фил Фодън (80)

3:1 Ерлинг Халанд (90+2)

Ман Сити: Едерсон, Кайл Уокър, Джон Стоунс, Рубен Диаш, Нейтън Аке, Родри, Бернардо Силва, Кевин Де Бройне, Жереми Доку, Фил Фодън, Ерлинг Халанд 

Мениджър: Пеп Гуардиола

Ман Юн: Андре Онана, Диого Далот, Виктор Линдельоф, Джони Еванс, Рафаел Варан, Каземиро, Коби Мейно, Скот Мактоминей, Бруно Фернандеш, Алехандро Гарначо, Маркъс Рашфорд

Мениджър: Ерик загар Хаг
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР