Манчестър сити и Интер ще се срещнат във финала на

...
Манчестър сити и Интер ще се срещнат във финала на
Коментари Харесай

Финалът в Шампионската лига: "Интер" стои на пътя на "Сити" към мечтата

Манчестър сити " и " Интер " ще се срещнат във финала на Шампионската лига в Истанбул довечера. Английският отбор влиза в срещата като безспорен любимец.

" Сити " получава нов късмет да завоюва по този начин чаканата Шампионската лига, която е съществена цел на клуба, откакто беше закупен от кралската фамилия на Обединените арабски емирства. Трофеят в Европа е огромната цел и на мениджъра. " Сити " беше близо през 2021 година, когато обаче загуби в Шампионската лига от " Челси ".

През този сезон отборът към този момент взе два огромни трофея - във Висшата лига и и е на крачка от требъл, с който може да изравни достижението на " Мачнестър юнайтед " от 1999 година

 " Манчестър сити " е най-ценната футболна марка в света

В Шампионската лига " Манчестър сити " няма загуба в 12 мача, като завоюва седем от тях. По пътя към финала " жителите " отстраниха " " и.

" Не мислим за изгубения край преди две години. Не съм приказвал с играчите за това. Искаме да приключим друго този път. Казват, че сме любимци, само че сме привикнали с това. Защо би трябвало да сме по-опасни, в случай че сме любимци? Приемаме какво споделят хората, няма проблем. Знаем какво би трябвало да свършим и ще се опитаме да го създадем ", съобщи Гуардиола.

За разлика от предходния край, този път " Сити " ще разчита и на звездата си в офанзива, който е с 52 гола в 52 мача във всички шампионати през този сезон.

 Факторът Холанд, който възпламени искрата за третата поредна купа на Факторът Холанд, който възпламени искрата за третата поредна купа на " Сити "

Достигането на " " до край може да се одобри за изненада от някои. " Нерадзурите " се възползваха по най-хубавия метод от жребия, като отстраниха " Бенфика " и " ", с цел да стигнат до мача за трофея. " Интер " преследва четвъртия си трофей в шампионата и първи след 2010 година, когато под управлението на Жозе Моуриньо отборът завоюва требъл.

С сегашния си треньор Симоне Индзаги " Интер " завоюва по два пъти Купата и на Италия. Тимът приключи на трето място в. " Интер " обаче откри положителната си форма в точния миг и е с 11 победи в последните си 12 мача във всички шампионати.

Индзаги засипа с похвали Гуардиола, само че счита, че " Сити " има недостатъци, от които " Интер " може да се възползва.

" В модерния футбол има преди и след Гуардиола. Ние би трябвало да внимаваме, знаем, че ще срещнем най-хубавия тим, с приказен състав и с треньор, който беляза цяла епоха. Това ще е вечер, която ще ни се отплати за всички старания през сезона. Те имат някои недостатъци, би трябвало да създадем по този начин, че да им отнемем част от владението на топката и да покриваме всеки метър от терена ", сподели Индзаги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР