Манчестър Сити е заплашен с изхвърляне от Шампионска лига след

...
Манчестър Сити е заплашен с изхвърляне от Шампионска лига след
Коментари Харесай

Изхвърлят Ман Сити от Шампионската лига

Манчестър Сити е застрашен с изхвърляне от Шампионска лига след разкритията, които Football Leaks направи през последните седмици по отношение на британския клуб. Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Барселона са се оповестили за изваждането на Манчестър Сити от шампионата, откакто „ жителите “ са си разрешили по този начин жестоко да нарушат разпоредбите за „ Финансов феърплей “ през последните години, твърди Гонг.

Манчестър Сити и техните спонсори са манипулирали договори, с цел да заобиколят разпоредбите на УЕФА за „ Финансов феърплей “.

Подобни обвинявания насочи и президентът на испанската футболна федерация Хавиер Требас през предходната година, само че от европейската футболна централа обявиха, че няма да проверяват клуба, благосъстоятелност на ОАЕ.

Сега обаче става въпрос за съответен случай, в който непредвиденото уволняване на Роберто Манчини през 2013 година довежда до дупка от 10 милиона паунда в бюджета, които, съгласно информацията, са покрити със средства на шейх Мансур, предени посредством мним рекламен контракт с друга арабска компания.

Манчестър Сити е похарчил 1,1 милиарда евро за футболисти в последните четири години и в това време е създал и проект, с цел да заобиколи условията за „ Финансов феърплей “.

Ръководството на Манчестър Сити даже е основало и пътека, да бъдат заобиколени рестрикциите. С това се е нагърбил изпълнителният шеф на жителите Ферано Сориано, който е нарекъл създадения план „ Дългия лък “. Всичко това е станало в интервала 2008-2012 година и е с персоналното единодушие на действителния притежател на клуба шейх Мансур.

Шейхът самичък е осигурявал забележителна част от сумите, които след това са влизали в клуба под формата на спонсорски контракти. Например 59,9 милиона от получените по контракт 67,5 милиона паунда от „ Etihad Airways “ в действителност са били обезпечени от притежателя на Манчестър Сити.

Челси и Ливърпул към този момент обявиха своята религия в системата за „ Финансов феърплей “, макар че Манчестър Сити и Пари Сен Жермен са упрекнати в нарушаване на разпоредбите въведени от УЕФА.

Твърди се, че Манчестър Сити съзнателно е скрил истината по отношение на финансовите си средства.

В същото време британският клуб и ПСЖ се счита, че са се възползвали от протекционистката политика на УЕФА, която им е помогнала, с цел да заобиколят разпоредбите за „ Финансовия феърплей “.

„ Поискахме всички документи, които са оповестени от Football Leaks и „ Der Spiegel “ и да бъдат показани като част от този случай. Вече сме получили някои от тях и те са били предадени на юристи. Адвокатите имат вяра, че ще имаме доста мощен случай. Ако тези изказвания са правилни, равнището на машинация и нарушение на разпоредбите е толкоз огромно, че не може да бъде пренебрегнато. Това е въпрос, който би трябвало да бъде прегледан. Това значи доста санкции – тежка санкция, възбрана за реализиране на прехвърляния и даже изаваждане от присъединяване от европейските клубни шампионати “, разяснява върховен чиновник на УЕФА.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР