Манчестър Сити е новият световен клубен шампион. Във финала в

...
Манчестър Сити е новият световен клубен шампион. Във финала в
Коментари Харесай

Манчестър Сити е световен клубен шампион

Манчестър Сити е новият международен клубен първенец. Във финала в Джеда отборът на Хосеп Гуардиола отнесе Флуминензе с 4:0. Трофеят е първи за Сити от шампионата.

Манчестър Сити стартира по съвършен метод и откри още в първата минута. Тогава се разписа Хулиан Алварес. В средата на първото полувреме към този момент беше 2:0. Фил Фоудън центрира, а Нино прати топката в личната си врата.

Самият Фоудън повиши на 3:0 в 72-ата минута, с цел да постави точка на разногласието. Асистенцията беше на Алварес. А в края аржентинецът се разписа за повторно за крайното 4:0.

Успехът на Манчестър Сити изравни достижението на Манчестър Юнайтед и. Сити обаче стана първият британски отбор, спечелил пет трофея в една календарна година.

. Той напусна куцукайки в края на мача.
Ал Ахли взе третото място с 4:2 над Урава
По-рано египетският Ал Ахли надделя японския Урава Ред Даймъндс с 4:2 в мача за третото място. Така Ал Ахли приключи за четвърти път в историята си в челната тройка. Египтяните бяха трети през 2006, 2020 и 2021.

Ясер Ибрахим вкара в 19-ата минута за 1:0. Шест минути по-късно Ахмед Кока изведе Перси Тау за 2:0. Хосе Канте понижи пасива на Урава с удар от воле в 43-та минута. Така той записа гол в последния мач в професионалната си кариера. Изравнителното попадение падна в 54-та минута. Александър Шолц беше прецизен от дузпа след игра с ръка на Мохамед Хани.

Ал Ахли си върна преднината шест минути по-късно. Тогава удар на Али Малул се отклони от бранителя Йошио Койзуми за 3:2. После Малул изпусна дузпа, само че вкара от директен свободен удар за 4:2.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР