Манчестър. Изпълнавящият ролята на временен мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл

...
Манчестър. Изпълнавящият ролята на временен мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл
Коментари Харесай

Карик напусна Манчестър Юнайтед

Манчестър. Изпълнавящият ролята на краткотраен управител на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик разгласи раздялата си с клуба. Той реши да напусне " Червените дяволи " незабавно след успеха с 3:2 в дербито с Арсенал. Както е известно, на " Олд Трафорд " по този начин или другояче взеха решение да назначат Ралф Рангник за краткотраен ментор на негово място, само че се очакваше Карик да остане като част от екипа му. В последна сметка обаче той е решил напълно да се отдръпна от клуба.

" Огромни благодарности и най-хубави пожелания от всички в Манчестър Юнайтед към Майкъл, който реши да напусне клуба след 15 години безупречна работа като състезател и треньор. Тъжни сме, че той си потегля, само че почитаме неговото решение. Той ще бъде запомнен като един от най-хубавите халфове в историята на Манчестър Юнайтед, а напоследък и като треньор, който работи неуморно с двама мениджъри и оказа помощ за построяването на мощен състав, който Ралф ще наследи. Благодарни сме за неговото водачество в интервала на транзиция. Той постоянно е добре пристигнал и си остава една от легендите на клуба ", съобщи по този мотив футболния шеф Джон Мърто.

Самият Карик също показа какво го е предиздвикало да вземе това решение.

" Времето, прекарано в този популярен клуб, ще остане като най-хубавите години от кариерата ми. Когато пристигнах тук преди 15 години, и в най-смелите си фантазии не съм си представял, че ще печеля толкоз доста титли. Никога няма да не помни прелестните моменти като футболист и като част от треньорския щаб. Въпреки това, след дълги размисли, реших, че в този момент е верният миг да си потегли от клуба. Искам особено да благодаря на всички играчи и на целия екип в съблекалнята за дългите часове работа с толкоз прелестни хора. Вярвам, че построих дълготрайни другарства. Аз съм и постоянно ще бъда почитател на Манчестър Юнайтед и ще пристигам да виждам допустимо най-вече мачове. Искам да пожелая всичко най-хубаво на Ралф, на неговия екип, на играчите, на почитателите, и нека следва ярко бъдеще, а аз ще давам поддръжката си от трибуните като почитател ", съобщи Карик.

Той си потегля от " Олд Трафорд " след 464 мача като футболист, в интервала сред 2006 и 2018 година. През това време той завоюва 5 трофеи на Англия, ФА Къп, 2 Купи на Лигата, Шампионската лига, Лига Европа и Световното клубно състезание. Като ментор той си потегли непобеден с 2 победи и 1 тъждество на сметката си.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР