Manasi Pathak в Мумбай, Индия – Когато графикът за Световната

...
Manasi Pathak в Мумбай, Индия – Когато графикът за Световната
Коментари Харесай

„Налягането нараства“: Как феновете на крикет в Индия и Пакистан виждат съперничеството си

Manasi Pathak в Мумбай, Индия – Когато графикът за Световната купа по крикет беше разгласен през юни, индийските почитатели бяха най- разчувствуван от един мач: Индия против Пакистан, най-голямото съревнование в спорта.

Мачовете по крикет сред тези прилежащи страни са известни със своята активност, като съперничеството излиза надалеч оттатък полето.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Индия против Пакистан, 'nagin dance', Ashes: Поглед към най-големите съперничества в крикета Индийско-пакистанското съревнование: какво се случи с " крикет дипломацията "? Пакистанските почитатели са " неподготвени " за индийските визи, защото билетите за мача отиват напразно < /h3> „ Пакистан те обича “: Защо Вират Коли от Индия печели сърца оттатък границата завършек на списъка

Въоръжените с нуклеарно оръжие южноазиатски съседи споделят тежки връзки и са водили три войни от 1947 година, когато Индия беше разграничена след оповестяването на независимостта и беше основан Пакистан.

Има внезапно утежняване на връзките сред двете страни след офанзивите през 2008 година в западния индийски град Мумбай, където бяха убити повече от 160 души и основана в Пакистан въоръжена група беше посочена като обвинен уредник, както и над Кашмир.

Поради политическо напрежение пресичането на границата за крикет е необичайност и за двата тима. Нито един тим не е пътувал до страната на другия за двустранна серия след пътуването на Пакистан до Индия за ODI серия през 2012-13 година

Сблъсъкът от Световната купа в събота на стадион „ Нарендра Моди “ в Ахмедабад – най-голямото място за крикет в света, което може да се похвали с потенциал от над 130 000 души – по този метод беше разгласен за най-големия мач в новата история като Индия: класираният номер едно тим по ODI, хазаин на втори класиран Пакистан.

И Индия, и Пакистан влизат в мача с две победи на Световната купа в два мача.

„ Това е епично. Не бива да пропускате този мач през целия си живот “, сподели Хариш Айер, почитател на Индия, пред Al Jazeera.

„ Това е игра с голямо напрежение за играчите, само че е чудесна за почитателите. Радваш се, когато видиш, че Индия печели, ти си на облак девет от седмици. Но когато изгубят, това е извънредно разстройващо. “

Лудостта измежду индийците по дълго чакания мач беше изключителна, като билетите се продаваха за 300 000 $ на пазара за препродажба, макар че почитателите в Пакистан не съумяха да получат визи за пътешестване.

Махеш Балакришнан, локален треньор по крикет в Мумбай, разказа мача като „ чисто невъздържан мач “.

„ С Индия и Пакистан това, което става ясно, е тежестта на упованията “, сподели той. „ Това е натискът, който е насъбран от милионите хора, които поддържат Индия. Играчите би трябвало да поемат напрежението... който има смелостта, ще завоюва мача. ”

Въпреки това Балакришнан омаловажи рекламата към политическото съревнование, проникващо в крикета.

„ От това, което виждаме по малкия екран, играчите на Индия и Пакистан се схващат доста добре. Те са доста другарски. Само медиите го раздухват за гласност и го трансформират в огромен проблем “, сподели той.

Ааруш Тивари, 12-годишен упорит състезател на крикет, сподели, че не усеща никакво възприятие на неприязън измежду играчите от Индия и Пакистан.

„ Те демонстрират състезателен дух “, сподели Тивари. „ Лично аз също почитам пакистанските играчи за техните качества в крикета. “

Мохамед Ризван, който означи век в последния мач на Пакистан, е любим на почитателите измежду индийците – макар някои отрицателни реакции по отношение на мненията в интерес на Газа – заедно със капитана Бабар Азам и играча на боулинг Харис Рауф.

Айер обаче счита, че в сегашния тим на Пакистан липсват звездни играчи.

„ Когато имате звездни играчи, имате тази аура. В началото на 2000-те те имаха доста звезди, които можеха да извърнат мача “, сподели той, имайки поради някогашния капитан Васим Акрам и легендата за бърз боулинг Шоаиб Ахтар.

 ИНТЕРАКТИВНО---Venue-in-ICC-Cricket-World-Cup-2023-1695798518

 

Тазгодишният шампионат бележи първия път, когато Пакистан играе на индийска земя след Световното състезание Twenty20 през 2016 година

Поради горчивите връзки сред страните, тимовете нормално се изправят един против различен единствено в събития на ICC и Купата на Азия на интернационалната сцена.

Играчи от Пакистан също бяха изключени от индийската Висша лига, доходоносния франчайзинг шампионат T20, от 2008 година след офанзивите в Мумбай.

Айер сподели, че дебатът по отношение на присъединяване в IPL е комплициран, защото „ политиката има преимущество “ в тази обстановка.

Младият Тивари обаче би се зарадвал на вероятността пакистански играчи да играят против индийски удари в най-хубавото международно съревнование T20.

„ Ще бъде занимателно, в случай че на пакистанците бъде разрешено да играят в IPL, тъй като лигата се нуждае от повече топ играчи, които Пакистан има “, сподели Тивари. „ Те имат страхотни бързи боулъри и спинъри, тъй че в случай че играят, качеството на лигата ще бъде още по-високо. “


Абид Хюсеин в Исламабад, Пакистан – Пакистанските почитатели бяха оставени да се оплакват от геополитиката, което значи, че не могат да получат визи за посещаване на мача, макар многократните обещания от Международния съвет по крикет (ICC) и Съвета за надзор на крикета в Индия (BCCI), че ще могат да го създадат.

Въпреки това, това към момента не е помрачило вълнението на доста почитатели по отношение на идния мач, даже в случай че множеството от тях имат вяра, че Индия ще излезе като победител.

Eman Tufail е 25-годишен UX пълководец денем и началник на наличието за платформата за отразяване на крикет Grassroots Cricket през нощта, който е основан в Карачи, Южен Пакистан.

Тя споделя, че могъщата вата и боулингът на Индия ги прави „ ужасно предложение “ за игра.

„ Мисля, че всички чакат от тях да се оправят добре в шампионата, който е на техния домакински терен, и те бяха може би тимът с най-хубава форма, приближаващ на Световното състезание “, сподели тя пред Al Jazeera.

 ИНТЕРАКТИВНО - Световна купа за мъже-prize-money-trophy-award-winner- 2023-1695558421

Анам Надим, 36-годишен публицист за крикет и водещ на подкаст, живеещ в пакистанския град Сиалкот, споделя, че индийският тим по крикет е предизвикал на пакистанските почитатели няколко „ разрушени сърца “ през годините. < /p>

„ Изправяхме се против Индия седем пъти в 50-overs World Cup по крикет и загубихме всеки един от тези мачове. Трудно е за средностатистическия пакистански почитател да преодолее насъбраната контузия, породена от индийския тим “, сподели Надим пред Al Jazeera.

Последният път, когато два тима играха един против различен, беше в Купата на Азия през септември, която трябваше да се организира в Пакистан, само че заради настояването на BCCI беше значително преместена в Шри Ланка.

След като мачът от първия рунд беше изменен, мачът от втория рунд видя, че Индия нанесе на Пакистан запаметяващ се удар, нанасяйки проваляне от 228 ръна, като някогашният капитан Вират Коли означи възвишен сенчъри.

26-годишният Абдус Сабур, ортодонт от Исламабад, към момента имаше неприятни мемоари от мача свежи в съзнанието си, до момента в който загряваше с приятелите си, с цел да играе игра на крикет на закрито. < /p>

„ Вижте, мачовете сред Индия и Пакистан към този момент са цялостни напрегнато и когато имате маймуната от 7-0 на гърба си, става мъчно да се справите “, сподели зъболекарят пред Al Jazeera сред обособените елементи.

„ Ако сравните двата тима на хартия, самостоятелната огнева мощност на Индия е доста по-голяма от тази на Пакистан както в ударите, по този начин и в полето, а по-късно те имат Коли. Той е страховит състезател в мача и типа на върха, който има против нас, и неговата ледено готина дарба да гони, той може да завоюва мача за Индия самичък. ”

Надим почувства, че сърдечните връзки сред тимовете и изключително любовта, показана към Коли, демонстрира, че играчите са „ по-гласни за топлината и взаимното почитание, което изпитват един към различен като спортисти “. < /p>

„ Постоянната политическа война и вградената неприязън в междинния индиец или пакистанец ги заслепяват и не могат да видят какъв брой идентични са хората от двете страни на границата “, добави тя.


Tufail споделя, че IPL остава „ болно място “ за пакистанските почитатели като шампионат, който се гордее като „ фестивал на крикета “, само че не включва пакистански играчи.

„ Това е грубо увещание за това по какъв начин не ни се отдава нужното значение в международния крикет и никой даже не споделя нищо. Журналисти, които почитате, играчи, които харесвате; всички мълчат. Това може би е несъизмерим яд, само че за какво никой не приказва за това? “ пита тя.

Сабур, зъболекарят, показва, че макар че не играят в IPL значи, че пакистанските играчи нямат опит с индийските условия, той упрекна BCCI за изключването на Пакистан от шампионата T20.

„ От една страна, те желаят да ни държат надалеч от IPL, само че от друга, постоянно когато имат късмет, те употребяват нашето наличие за свои лични облаги, като да вземем за пример по какъв начин заемат значима функционалност преди мача в събота “, споделя той, имайки поради оферти проект от BCCI да бъде хазаин на гала преди мача.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР